Button duplázott Suzukában - F1VILÁG.HU

Button duplázott Suzukában

HIRDETÉS

A Japán Nagydíj második szabadedzésén sem talált legyőzőre a McLaren világbajnok versenyzője, Jenson Button, aki a ferraris Fernando Alonso, valamint a listavezető Sebastian Vettel előtt végzett a tabella élén.


A Japán Nagydíj második szabadedzésén sem talált legyőzőre a McLaren világbajnok versenyzője, Jenson Button, aki a ferraris Fernando Alonso, valamint a listavezető Sebastian Vettel előtt végzett a tabella élén.

Magyar idő szerint reggel 7 órakor folytatták a korábban megkezdett munkát a Forma-1 csapatai Suzukában. Az időjárás ezúttal is kedvező volt: száraz pályán, 23-25 °C-os hőmérsékletek közepette róhatták a köröket a versenyzők.

Akárcsak az első tréningen, ezúttal is a mclarenes Jenson Button érte el a legjobb köridőt: a brit versenyző 1:31.901-es idővel zárt az élen, közel 2 tizedmásodperccel maga mögé utasítva a Ferrari kétszeres világbajnokát, Fernando Alonsót.

A világbajnoki tabellát toronymagasan vezető Sebastian Vettel harmadik lett, őt csapattársa, Mark Webber, valamint Felipe Massa követte a negyedik, illetve ötödik helyen.

Átlagos teljesítményt nyújtottak a Mercedes versenyzői, hiszen Michael Schumacher a hatodik, Nico Rosberg pedig a hetedik pozícióban zárt. A McLaren világbajnoka, Lewis Hamilton ezúttal csak nyolcadik lett, a brit pilóta azonban megszakította egyik gyors körét, melyben egyébként a leggyorsabb első szektort futotta.

A legjobb tíz helyezett sorrendje Vitaly Petrov és Sebastien Buemi nevével egészült ki.

A második szabadedzésen is sokan meglátogatták a pálya szélét: a legrosszabbul a williamses Rubens Barrichello járt, aki az első Degner kanyarban a füvön megcsúszott, majd irányíthatatlanná vált autója nagy sebességgel a gumifalnak csapódott.

A brazil autója elöl és hátul is meglehetősen összetört, a Williams azonban nem csak emiatt lehet csalódott, hanem azért is, mert Pastor Maldonado motorhiba miatt kénytelen volt megállni fél órával a leintés előtt.

A leglátványosabb momentum kétségkívül Kamui Kobayashi nevéhez fűződik; a hazai pályán versenyző tehetség tizenhatodik lett a délutáni gyakorláson, és egyik gyorskörén autója nagy tempónál keresztbeállt a 130R nevű fordulóban. A japán tehetség rendkívüli lélekjelenléttel megfogta a versenyautót, így elkerülte a korlátot.

Hirdetés

A sereghajtók mezőnyében ezúttal is a Lotus bizonyult a legjobbnak: Heikki Kovalainen a tizenhetedik helyen zárta a tréninget, maga mögé utasítva többek között a Williams duóját is.

A hétvége programja szombaton reggel 4 órakor, a harmadik szabadedzéssel folytatódik majd, míg az időmérőt magyar idő szerint 7 órakor tartják Suzukában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!