Friss hírek

Button: Sokat tanultam Hamiltontól, de ő is tőlem

Jenson Button, a Forma-1 2009-es világbajnoka úgy érzi, Lewis Hamilton távozása után készen áll arra, hogy a McLaren elsőszámú versenyzője legyen. A brit csapattársa jövőre a Saubertől érkező Sergio Perez lesz.Jenson Button, a Forma-1 2009-es világbajnoka úgy érzi, Lewis Hamilton távozása után készen áll arra, hogy a McLaren elsőszámú versenyzője legyen.

Hirdetés
 

A brit pilóta negyedik szezonjára készül a wokingi gárdával, és miután csapattársa jövőre Sergio Perez lesz, neki kell majd utat mutatnia a McLarennek.

Button számára nem idegen a szituáció, hiszen korábban, a BAR csapatánál szintén hasonló helyzetbe került.

„Határozottan készen állok rá. Nem ez lesz az első eset. Amikor a BAR-nál versenyeztem, és Jacques [Villeneuve] elhagyta a csapatot, pontosan ugyanez a helyzet állt elő” – mondta a brit.

„Azért voltam ott, hogy vezessem a csapatot, és már nagyon emiatt a jövő évet, hiszen egy ilyen helyzetben a legtöbbet tudom kihozni magamból. Tényleg magam köré építhetem a csapatot, és olyan irányba terelhetem, amilyenbe én akarom.”

Button úgy véli, ha az autó fejlesztéséről van szó, ő az egyik legjobb a mezőnyben.

„Mindannyian másképp vezetünk, más stílussal rendelkezünk. Nekem olyan autóra van szükségem, amit fejleszteni tudok magam alatt, és amiben kényelmesen érzem magam. Ha az autót közömbösnek és kiegyensúlyozottnak érzem, az nem jó.”

„Fejlesztenem kell az autót, hogy kényelmesen érezzem magam benne, és nem hiszem, hogy van bárki, aki ilyen helyzetben jobb munkát tud végezni nálam. Számomra az okozza a problémát, ha nem kapok megfelelő autót.”

Button – aki idén ötödikként zárt a pontversenyben – bevallotta, Lewis Hamilton csapattársaként rengeteg tanult az elmúlt években, sőt, úgy érzi, honfitársa is profitált a parterségből.

„Lewis nagyon gyors, és nyilvánvalóan olyan sebességgel rendelkezik, mellyel nem sokan – az egykörös tempót illetően. De tudjuk, hogy a Forma-1 nem csak egy körről szól. Versenyek vannak, és ezeken osztják a pontokat.”

„Természetesen sebesség tekintetében kemény csapattárs volt, ugyanakkor jó volt vele dolgozni is, és fejleszteni az autót. Szerintem sokat tanult idén, megértette, hogy nem csak egy körről szól a dolog a gumikkal való takarékoskodás tekintetében. Szóval jó partnerkapcsolat volt ez, mivel sokat tanultunk egymástól. Még ha azt is mondja, hogy nem tanult semmit, szerintem nem így van. És ez segített minket abban, hogy fejlődjünk versenyzőként.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!