Button: Tisztáztuk a dolgot Pérezzel

Konstruktívan átbeszélte a Bahreinben történteket a McLaren versenyzőpárosa, így Jenson Button nem aggódik amiatt, hogy az istállón belüli rivalizálás az eredmények rovására megy majd a jövőben.Konstruktívan átbeszélte a néhány hete Bahreinben történteket a McLaren Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzőpárosa, így Jenson Button nem aggódik amiatt, hogy az istállón belüli rivalizálás az eredmények rovására megy majd a jövőben.

Button kerék a kerék elleni csatát vívott csapattársával, Sergio Pérezzel a legutóbbi versenyen, a páros autói néhány alkalommal érintőre is vették egymást.

A két versenyző az eset után leült egymással, és Martin Whitmarsh csapatfőnök, illetve Sam Michael sportigazgató jelenlétében átbeszélte a történteket.

Button szerint mindez kulcsfontosságú volt, most ugyanis már pontosan tudják, mi az, ami még elfogadható egy házon belüli csatában.

„A verseny után fontos volt leülni a csapattal, és Checóval, illetve mindenkivel átbeszélni a versenyen történteket, hogy továbbléphessünk” – mondta Button a Vodafone budapesti rendezvényén az AUTOSPORT című angol szaklapnak nyilatkozva.

„Azt hiszem, szerencsések voltunk, hogy megengedték nekünk azt, hogy versenyezzünk. Sok más csapatnál erre nincs lehetőség. De jobb tiszteletben tartani ezt a döntést ahelyett, hogy túlzottan kihasználnánk.”

„Ez már mindenki számára világos. Remélhetőleg Barcelonában is versenyezhetünk majd: tisztán, és bízunk abban, hogy a győzelemért, nem pedig a hatodik-hetedik helyekért.”

Button ráadásul úgy véli, a médiában nagyobb visszhangja volt az esetnek, mint kellett volna – pusztán azért, mert a televíziós közvetítés során bejátszották rádiókommunikációját, melyben elégedetlenségének adott hangot.

„A rádióval az a probléma, hogy azokat az üzeneteket nem a tömegnek szánom, hanem a csapatnak. Bizonyos szempontból nem túl jó, hogy a TV-társaságok csak kiválasztják azt az üzenetet, amit akarnak, mert ezek a dolgok sokszor rosszul jönnek át.”

„Nyilvánvalóan ideges voltam, de a mérgemet szerettem volna csapaton belül tartani, mert hozzájuk beszéltem, nem pedig a TV-társaságoknak.”

A 2009-es év világbajnoka elárulta, valójában sokkal jobban aggódik amiatt, hogy a McLaren képes lesz-e felállni a padlóról a nehéz idénykezdet után.

„Ami az eredményeket illeti, azok nem túl rózsásak. Viszont azt gondolom, jó irányba haladunk az autóval. Lesz néhány új elemünk Barcelonában, amelyek hasznunkra válhatnak, és építhetünk rájuk a további versenyeken. A pontokat viszont el kell kezdenünk gyűjteni, ezzel tisztában vagyunk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!