Friss hírek

Button: Verstappen megsemmisíti a csapattársait

SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 05: The cars of Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing are prepared on the grid ahead of the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 05, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Joe Klamar/Pool via Getty Images)
Jenson Button szerint már nagyon régen nem lehetett látni a Forma-1-ben hasonló fölényt egy csapaton belül, mint amit Max Verstappen mutat a Red Bullnál.

Verstappen az idei évben minden időmérőn legyőzte csapattársát, Alexander Albont, és azokon a versenyeken, ahol célba ért, mindig a thai pilóta előtt végzett. A holland pilóta jelenleg Lewis Hamilton mögött a bajnokság második helyén áll, 37 pontos hátrányban a Mercedes mögött

A Red Bull tehetsége az elmúlt években is bizonyított csapattársaival szemben: 2017-ben Daniel Ricciardót 13-7 arányban győzte le az időmérőkön, a következő szezonban ez az arány 15-5 volt. A tavalyi évben Pierre Gaslynak és Alex Albonnak 1-1 alkalommal sikerült előrébb végeznie a kvalifikáción, mint Verstappennek. 

Button szerint már nagyon régen nem lehetett hasonló helyzetet látni a Forma-1-ben csapattársak között: őt Verstappen fölénye a Senna- és Schumacher-érára emlékezteti

„Ha összehasonlítjuk őt a csapattársaival az elmúlt két évben, akkor látjuk, hogy megsemmisítette őket. Már nagyon régóta nem láttam ilyet a motorsportban, utoljára Ayrton Senna vagy Michael Schumacher idejében” – mondta Button a Fast Lane c. podcastben. 

„Nem volt egy ilyen versenyző, aki így megsemmisítette volna a csapattársait már nagyon régóta. Kivételes munkát végez. Szívesen megnézném őt Lewisszal szemben egy bajnoki küzdelemben. Ez a két srác csúcsteljesítményt nyújt, ezt szeretnénk mindannyian látni. Vajon ez megtörténik valaha? Nem tudom” – folytatta a brit. 

„Ez nehéz Max számára, mert most nincs egy versenyképes csapattársa. Egyedül van. Talán nem tud annyira fejlődni, mert a csapattársa nincs ott, ahol ő – tempó szempontjából. Ha a csapattársad fél másodperccel mögötted van, ahogy általában Albon, akkor nem kell figyelned a beállításaira. Ilyenkor egy egyautós csapatban vagy, ami nehezebb.”

„Max a Mercedesekre figyel, és úgy gondolom, ez frusztrálja őt. Silverstone lenyűgöző volt, remek eredmény született, de Barcelonában hallhattuk a frusztrációt a hangjában a rádión. Nem tud kihívást jelenteni számukra, mert nincs meg az autója ahhoz, hogy támadni tudja őket. Ez nehéz számára, de ezzel az autóval kell a lehető legjobbat nyújtania.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek