Friss hírek

Button: Verstappen megsemmisíti a csapattársait

Jenson Button szerint már nagyon régen nem lehetett látni a Forma-1-ben hasonló fölényt egy csapaton belül, mint amit Max Verstappen mutat a Red Bullnál.

Verstappen az idei évben minden időmérőn legyőzte csapattársát, Alexander Albont, és azokon a versenyeken, ahol célba ért, mindig a thai pilóta előtt végzett. A holland pilóta jelenleg Lewis Hamilton mögött a bajnokság második helyén áll, 37 pontos hátrányban a Mercedes mögött

A Red Bull tehetsége az elmúlt években is bizonyított csapattársaival szemben: 2017-ben Daniel Ricciardót 13-7 arányban győzte le az időmérőkön, a következő szezonban ez az arány 15-5 volt. A tavalyi évben Pierre Gaslynak és Alex Albonnak 1-1 alkalommal sikerült előrébb végeznie a kvalifikáción, mint Verstappennek. 

Button szerint már nagyon régen nem lehetett hasonló helyzetet látni a Forma-1-ben csapattársak között: őt Verstappen fölénye a Senna- és Schumacher-érára emlékezteti

„Ha összehasonlítjuk őt a csapattársaival az elmúlt két évben, akkor látjuk, hogy megsemmisítette őket. Már nagyon régóta nem láttam ilyet a motorsportban, utoljára Ayrton Senna vagy Michael Schumacher idejében” – mondta Button a Fast Lane c. podcastben. 

„Nem volt egy ilyen versenyző, aki így megsemmisítette volna a csapattársait már nagyon régóta. Kivételes munkát végez. Szívesen megnézném őt Lewisszal szemben egy bajnoki küzdelemben. Ez a két srác csúcsteljesítményt nyújt, ezt szeretnénk mindannyian látni. Vajon ez megtörténik valaha? Nem tudom” – folytatta a brit. 

„Ez nehéz Max számára, mert most nincs egy versenyképes csapattársa. Egyedül van. Talán nem tud annyira fejlődni, mert a csapattársa nincs ott, ahol ő – tempó szempontjából. Ha a csapattársad fél másodperccel mögötted van, ahogy általában Albon, akkor nem kell figyelned a beállításaira. Ilyenkor egy egyautós csapatban vagy, ami nehezebb.”

„Max a Mercedesekre figyel, és úgy gondolom, ez frusztrálja őt. Silverstone lenyűgöző volt, remek eredmény született, de Barcelonában hallhattuk a frusztrációt a hangjában a rádión. Nem tud kihívást jelenteni számukra, mert nincs meg az autója ahhoz, hogy támadni tudja őket. Ez nehéz számára, de ezzel az autóval kell a lehető legjobbat nyújtania.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!