Caterham: A pontszerzés az elsődleges cél

Optimistán nyilatkozott a Caterham 2012-es esélyeit illetően a gárda csapatfőnöke, Tony Fernandes.


Optimistán nyilatkozott a Caterham 2012-es esélyeit illetően a gárda csapatfőnöke, Tony Fernandes.

Mint ismert, a kiscsapat hivatalosan csütörtökön rántotta le a leplet idei versenygépéről, melytől azt várja, képes lesz harcba szállni a középmezőny alakulataival.

A nemzetközi sajtóban csak kacsacsőrű emlősként becézett autó külseje megosztja a közvéleményt, ám Tony Fernandes csapatfőnök szerint az elsődleges szempont, hogy az új konstrukció gyors legyen.

„Én személy szerint imádom ezt az autót, és nagyon hízelgő, hogy az emberek ennyit beszélnek róla, illetve a csapatunkról. A legfőbb szempont viszont az, hogy az autó gyors legyen” – fogalmazott Fernandes.

„Amíg gyorsabb a tavalyinál, nem számít, hogy néz ki, és meggyőződésem, hogyha az összes autó bemutatásra kerül, akkor ki fog derülni, hogy ugyanaz a közös szál fut rajtuk végig. Valójában én azt gondolom, hogy gyönyörű az autónk. Más, ez tény, de ez nem jelenti azt, hogy csúnya. Sőt, szerintem a mássága teszi gyönyörűvé, de lehet, hogy egy kicsit elfogult vagyok.”

A csapat idén is a Renault motorját használja majd, de a Red Bull váltóműve mellett 2012-ben már KERS-is kerül az autókba. A Caterham sokat vár a hibrid rendszertől, főképp amiatt, mert Fernandes szerint az elmúlt év végén a KERS hiánya miatt nem tudták megszorongatni az olyan csapatokat, mint amilyen a Williams, vagy a Toro Rosso.

„Idén szeretném, ha pontokat szereznénk. Ennek meg kell történnie. Az elmúlt idény vége felé nagyon közel voltunk a középmezőny csapataihoz, a KERS hiánya miatt viszont limitáltak voltak a lehetőségeink.”

„Idén viszont úgy gondolom, hogy veszélyt jelentünk majd számos középmezőnybeli csapatra, hiszen megfelelő szakemberek vesznek körül bennünket, megfelelő létesítmények állnak rendelkezésünkre, hiszen ott a szélcsatorna és a gyár, ráadásul idén már KERS is lesz autóinkban.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!