Charles Pic lesz Glock csapattársa 2012-ben

A Marussia Virgin Racing alakulata az évadzáró Brazil Nagydíjat követően hivatalos közleményben jelentette be, hogy Charles Pic lesz Timo Glock csapattársa a 2012-es évadban.


A Marussia Virgin Racing alakulata az évadzáró Brazil Nagydíjat követően hivatalos közleményben jelentette be, hogy Charles Pic lesz Timo Glock csapattársa a 2012-es évadban.

A 21 esztendős tehetség a múlt heti, Abu Dhabiban megrendezett fiatalok tesztjén két napon át róhatta a köröket az MVR-02-es versenygéppel, és munkájával sikerült meggyőznie az orosz színekben versenyző alakulatot.

Olyannyira, hogy Pic szerződést kapott a következő esztendőre, így Jerome D’Ambrosiót váltja a Virginnél, Timo Glock oldalán tehát 2012-ben rajthoz állhat a Forma-1-ben.

A francia tehetség az elmúlt két idényt a GP2-es sorozatban töltötte el, 2011-ben a bajnokság negyedik helyén zárt két győzelemmel, három pole pozícióval és öt dobogós helyezéssel.

„Nagyon örülök, hogy a Marussia Virgin Racing színeiben bemutatkozhatom a Forma-1-ben” – fogalmazott az ifjú versenyző. „Versenyzőként az ember mindig úgy érzi, készen áll arra, hogy megragadja a következő lehetőséget, de Abu Dhabiban, múlt héten nehéz teszt várt rám.”

„A csapat adott néhány fantasztikus lehetőséget, hogy megtanuljam az új dolgokat, de ezzel együtt tudtam, hogy le kell nyűgözöm a vezérkart, és meg kell mutatnom, hogy képes vagyok jó munkát végezni. Elégedett voltam a teljesítményemmel, és nyilvánvalóan a csapat is elégedett volt velem, de ez még csak a kezdet, és tudom, hogy sok kemény munka vár rám.”

A csapatot irányító John Booth hozzátette, Pic kiváló munkát végzett a kétnapos teszt során, így nem volt kérdés, hogy lehetőséget adnak-e számára a jövőben.

„Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy Charles lesz Timo csapattársa a Virgin alakulatánál 2012-ben” – mondta a szakember. „Charles nyilvánvalóan olyasvalaki, akit már figyelemmel kísértünk az elmúlt néhány évben. Valójában azonban a fiatalok tesztjén tudtuk alaposan szemügyre venni, ahol rengeteg feladat várt rá, és ahol igazán ki tudtuk értékelni a benne rejlő potenciált.”

„Először vezetett F1-es autót, ennek ellenére rendkívül koncentrált volt, és megfelelt a kihívásnak. Minden területen sikerült javulnia, a versenyszimulációján azonban egyértelműen megakadt a szemünk.”

„Szeretném megragadni a lehetőséget, és megköszönni Jerome D’Ambrosio kemény munkáját, és a csapathoz való hozzájárulását. Izgalmas jövő áll előtte, ebben biztos vagyok, és sok sikert kívánunk neki.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!