Correa nemet mondott az amputációra - F1VILÁG.HU

Correa nemet mondott az amputációra

HIRDETÉS
Vasárnap megműtik a Belgiumban súlyosan megsérült F2-es versenyzőt, Juan Manuel Correát – a 20 éves pilóta tudatánál van, amputáció helyett műtét mellett döntött.
CORREA Juan Manuel (usa), Development Driver of Alfa Romeo Racing, portrait during Formula 1 tests from May 14 to 15, 2019 at Barcelona, Spain - Photo Antonin Vincent / DPPI

A család egy hete közölte, hogy Correát felébresztették az indukált kómából, így néhány nap múlva meg fogják műteni. A fiatal pilóta tüdeje megerősödött annyira, hogy az orvosok el tudják végezni a hosszú műtétet jobb lábán. 

Correa nem sokkal a balesetet követően került indukált kómába, műtüdő segítette légzését és keringését – az orvosok arra vártak, hogy tüdeje megerősödjön, ugyanis addig nem tudták megműteni sérült lábait. 

Éppen ezért mondták szülei, hogy Correa „az idővel versenyez”, hiszen gyors javulásra volt szükség, hogy lábával is foglalkozni tudjanak az orvosok. 

„Juan Manuelt korábban egy másik londoni kórházba szállították, amely ortopédiai műtétekre specializálódott, és a fókusz a tüdejéről most az alsó végtagjaira terelődik.”

Juan Manuel teljesen tudatánál van, a tüdeje sokkal gyorsabban javult, mint amire számítottunk. A fizikai javulása és az akaratereje lenyűgözte az orvosokat. A héten az volt a cél, hogy Juan Manuel a lehető legjobb állapotba kerüljön a műtét idejére, ami vasárnap lesz, és több mint 10 órán át fog tartani.”

„A vasárnapi műtét kulcsfontosságú lesz Juan Manuel jövőjét tekintve. A baleset óta először férnek majd hozzá a jobb lábán található sérülésekhez. Meg tudják majd határozni a sípcsontja, a bokája és a lába sérülésének tényleges mértékét. A műtét során megmentik, amit meg lehet menteni, és eltávolítják, amit el kell, hogy a jobb lábát a lehető legjobb állapotba hozzák.”

„A sebészek a szakterületük legjobbjai, egyelőre óvatosan, de optimisták a gyors felépülés alapján, amit Juan Manuel az elmúlt héten mutatott.” 

„Juan Manuel sérülései súlyosak, a műtét pedig nagyon összetett. Az orvosok megadták neki azt az opciót is, hogy amputálják a jobb lábát. Úgy döntött, hogy ne így legyen, és a műtét mellett döntött, megértve az ezzel járó kihívásokat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!