Coulthard csalódott, de csak a szépre emlékezik

David Coulthard bevallotta, nagyon sajnálja, hogy már az első kanyarban kiesett a hétvégi szezonzáró Brazil Nagydíjon, és így ért véget pályafutása a Forma-1-ben, ám hozzátette, csak a szépet viszi magával, amiből van bőven.

David Coulthard bevallotta, nagyon sajnálja, hogy már az első kanyarban kiesett a hétvégi szezonzáró Brazil Nagydíjon, és így ért véget pályafutása a Forma-1-ben, ám hozzátette, csak a szépet viszi magával, amiből van bőven.

A Red Bull Racing skót pilótája a hétvégén teljesített utolsó versenyét a Forma-1-ben, ami nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezte, hiszen már az első kanyarban összetörte autóját, és kiesett.

Coulthard a verseny előtt azt nyilatkozta, hogy utolsó futama minden egyes percég ki szeretné élvezni, ám ez nem tartott sokáig, pontosan az első kanyarkombinációig.

“Csalódott vagyok, mert nem így szerettem volna befejezni versenyzői pályafutásomat” – mondta a skót pilóta. “Nagyon óvatosak érkeztem meg az első kanyarhoz, elég helyet hagytam a belső íven, azonban sajnálatos módon azt hiszem, hogy Rosberg eltalált a második íven, ami miatt megpördültem.”

“Azt hittem, hogy minden rendben lesz, aztán Nakajima telibe találta az autóm elejét. Mikor a bemelegítő kört követően a rajtrácsra gurultam, teljesen jól éreztem magam, nem volt problémám azzal, hogy vizes a burkolat, mindössze meg akartam látni a kockás zászlót.”

“Azt terveztem, hogy csinálok néhány pörgést a tömegnek, és ünnepeltetem majd magam a verseny végén, amiért normális esetben megbüntetnek, azonban ez végül nem jött össze” – szomorkodott Coulthard, aki 246 versenyen állt rajthoz F1-es pályafutása során.

“Azonban még ennek ellenére sem panaszkodhatom. Rengeteg szép versenyem volt karrierem során, így köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki támogatott. Továbbá köszönettel tartozom a Red Bull Racing összes dolgozójának, akik oly sok örömet szereztek nekem az elmúlt négy esztendőben, amit nagyon élveztem.”

“Már alig várom, hogy a továbbiakban is együtt dolgozzam velük” – folytatta David, aki tanácsadóként lesz jelen a Red Bullnál a későbbiekben.

“Lenyűgözött az, hogy milyen sok támogatást kaptam ezen a hétvégén a paddockban. Nagyon jólesett, hogy sokan szenteltek időt arra, hogy odajöjjenek hozzám, és mondjanak pár jó szót nekem. Mindenképpen csak a jóra fogok emlékezni.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS