Friss hírek

Csak a Belga Nagydíjtól bünteti az F1-es autók pattogását az FIA

Az F1 Bizottság legutóbbi ülésén döntés született arról, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) „delfinezéssel” kapcsolatos technikai direktívája csak az augusztus végi Belga Nagydíjon lép életbe.

A Forma-1 csapatait még a Kanadai Nagydíj előtt tájékoztatták arról, az FIA intézkedéseket fog hozni annak érdekében, hogy csökkentse, vagy megszüntesse az idei autók kellemetlen velejáróját, az úgynevezett delfinezést.

A szövetség ennek érdekében szigorúan ellenőrzi majd a versenyautók alján elhelyezett kopólapokat, valamint meghatároz egy mérőszámot is, mely a versenyautók vertikális oszcillációjának mértékét korlátozza majd.

Hirdetés
 

Mostanáig úgy tűnt, az új szabályozás már a Francia Nagydíjon életbe lép, az F1 Bizottság legutóbbi ülésén azonban az FIA, az F1 és a csapatok úgy döntöttek, hogy a szigorítás csak a Belga Nagydíjtól kezdve lesz alkalmazva.

A résztvevők egyeztettek azokról a megoldásokról is, melyekkel hosszabb távon, a 2023-as szabályok keretében kontrollálhatják a versenyautók pattogó mozgását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!