Csak a Belga Nagydíjtól bünteti az F1-es autók pattogását az FIA - F1VILÁG.HU

Csak a Belga Nagydíjtól bünteti az F1-es autók pattogását az FIA

Az F1 Bizottság legutóbbi ülésén döntés született arról, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) „delfinezéssel” kapcsolatos technikai direktívája csak az augusztus végi Belga Nagydíjon lép életbe.
action, Silverstone Circuit, GP2210a, F1, GP, Great Britain
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22, leads Max Verstappen, Red Bull Racing RB18, and Mick Schumacher, Haas VF-22

A Forma-1 csapatait még a Kanadai Nagydíj előtt tájékoztatták arról, az FIA intézkedéseket fog hozni annak érdekében, hogy csökkentse, vagy megszüntesse az idei autók kellemetlen velejáróját, az úgynevezett delfinezést.

A szövetség ennek érdekében szigorúan ellenőrzi majd a versenyautók alján elhelyezett kopólapokat, valamint meghatároz egy mérőszámot is, mely a versenyautók vertikális oszcillációjának mértékét korlátozza majd.

Mostanáig úgy tűnt, az új szabályozás már a Francia Nagydíjon életbe lép, az F1 Bizottság legutóbbi ülésén azonban az FIA, az F1 és a csapatok úgy döntöttek, hogy a szigorítás csak a Belga Nagydíjtól kezdve lesz alkalmazva.

A résztvevők egyeztettek azokról a megoldásokról is, melyekkel hosszabb távon, a 2023-as szabályok keretében kontrollálhatják a versenyautók pattogó mozgását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!