De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál - F1VILÁG.HU

De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál

Elégedett Nyck de Vries monte-carlói teljesítményével a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko, a szakember azonban azt mondja, a holland pilótának tovább kell fejlődnie.

De Vries idén első szezonját teljesíti a Forma-1-ben, az AlphaTauri színeiben viszont egyelőre még nem jött össze számára a pontszerzés, teljesítményét pedig a Red Bull vezérkara is többször kritizálta. A Forma-E sorozat korábbi bajnoka viszont Monacóban újra bejutott az időmérő második szakaszába, a vasárnapi versenyen pedig a 12. helyen ért célba. Bár pontot most sem tudott szerezni, Helmut Marko azt mondja, jó versenyt futott, és elégedett a teljesítményével.

„Ez volt az eddigi legjobb hétvégéje az AlphaTaurinál. Nyck sokkal közelebb volt Yukihoz [Tsunoda], mint korábban. Ez az, amit látni akarok tőle!” – mondta Marko a Motorsport.com című lapnak. „Yuki szintén nagyon jó volt, egészen addig, amíg újra fel nem ütötte a fejét a fékprobléma. Olyasvalami ez, amit meg kell oldania a csapatnak, túl gyakran vannak gondjaik a fékekkel.”

Marko viszont rámutatott, nem kétséges, hogy többet vártak de Vriestől idén, így a holland pilótának tovább kell javulnia.

„Nyilván több ilyet szeretnénk látni tőle. Azt gondoltuk, egy olyasvalakit hozunk a csapathoz, akinek van már tapasztalata, és képes lesz felvenni Yuki tempóját. De ez nem történt még meg, szóval ez a legfontosabb dolog.”

A Red Bull-főnök cáfolta, hogy de Vriesnek a hétvégi Spanyol Nagydíjig van ideje arra, hogy bizonyítson.

„Soha nem volt határidő. Egyszerűen csak figyeljük a teljesítményeket. Amikor cselekednünk kell, fogunk is. Jelenleg nem teszünk semmit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!