Direkt késleltetheti motorfejlesztéseit a Renault

Könnyen elképzelhető, hogy a francia motorgyártó csak a szezon későbbi felében használja fel idei fejlesztési „zsetonjait” annak érdekében, hogy 2016-ban még nagyobbat léphessen előre.A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul a minap elárulta, könnyen elképzelhető, hogy a francia motorgyártó csak a szezon későbbi felében használja fel idei fejlesztési „zsetonjait” annak érdekében, hogy 2016-ban még nagyobbat léphessen előre.

Mint arról lapunk is beszámolt, egy kiskapunak köszönhetően a Forma-1 motorgyártói az idei szezon közben is fejleszthetnek majd erőforrásaikon, összesen 32 úgynevezett fejlesztési zseton áll majd rendelkezésükre.

Mindez azt jelenti, hogy mindazt, amit esetleg a gyártók nem tudtak elvégezni a tél során, idény közben befejezhetik majd, a Renault-nál azonban azt mondják, könnyen lehet, hogy taktikai okok miatt teljesen más utat választanak, újításaikat pedig csak a szezon késői szakaszában vetik be.

„Nemcsak a következő versenyekre, vagy a következő szezonra, hanem a következő néhány évre is előre tudunk gondolkodni” – fogalmazott Cyril Abiteboul, a Renault Sport F1 ügyvezető-igazgatója.

„Még ha további kétévnyi partnerség is vár ránk a remélt megújulás előtt, maximalizálnunk kell az értékét ezeknek a fejlesztési zsetonoknak. Szóval stratégiai döntéseket kell hoznunk a 2015-ös idényközi fejlesztések bevetését illetően.”

Abiteboul úgy véli, a Renault elég nagyot lépett előre az elmúlt időszakban ahhoz, hogy megmaradt fejlesztési zsetonjait a 2016-os évre fókuszálva használja fel.

„Azt gondolom, higgadtnak kell maradnunk. Hiszem és remélem, hogy nem tévedek abban, hogy eleget léptünk előre a teljesítményt tekintve ahhoz, hogy megfelelő döntéseket hozzunk a szezonközi fejlesztéseket illetően nemcsak az idei, de a 2016-os szezonra is.”

„Vannak opcióink. Látnunk kell, miképp játszunk majd az erőforrásainkkal azt illetően, hogy az idei erőforrást fejlesztjük-e, vagy egy kicsit már a jövő évre fókuszálunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!