Doohan két szabadedzésen is vezetheti az Alpine F1-es autóját - F1VILÁG.HU

Doohan két szabadedzésen is vezetheti az Alpine F1-es autóját

Az Alpine egyik versenyautójával ejtheti meg Forma-1-es debütálását a Mexikói Nagydíj pénteki nyitóedzésén a jelenleg a Forma-2-es sorozatban szereplő Jack Doohan.

A fiatal pilóta az Alpine versenyzői akadémiájának tagja, Mexikóvárosban pedig Esteban Ocon autóját vezetheti majd. Ez lesz a második alkalom, hogy Doohan a csapat idei autójával körözhet, egy filmforgatás keretében, Monzában ugyanis már pályára gurulhatott az A522-essel még szeptemberben. Doohan emellett az Alpine tavalyi versenyképével is tesztelt jó néhányszor – legutóbb épp nálunk, a Hungaroringen. Ez lesz az első alkalom, hogy az ausztrál tehetség hivatalos F1-es hétvégén vezethet.

„Rendkívül hálás vagyok az Alpine-nak ezért a lehetőségért, melynek keretében a mexikói szabadedzésén vezethetek. Mindig óriási megtiszteltetés Forma-1-es autót vezetni, az pedig nagyon különleges, hogy ezt egy hivatalos nagydíjhétvégén tehetem meg” – fogalmazott Doohan. „A végső cél az, hogy minden héten ezt csináljam, ez a lehetőség pedig egy újabb lépés ahhoz, hogy elérjem ezt.”

„Amennyire csak lehet, felkészültem, és szerintem nagyon izgalmas lesz megtapasztalni az autót egy ilyen típusú pályán, a tengerszint felett magasan, nagyon magas végsebességgel.”

A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj nyitóedzésén Doohan ugyancsak lehetőséget kap az istállótól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!