Egy csapattal kevesebb lesz jövőre a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Egy csapattal kevesebb lesz jövőre a Forma-1-ben

Minden jel arra utal, hogy a HRT Forma-1-es istálló bezárja kapuit, miután nem sikerült vevőt találnia péntekig, így nem tudta befizetni a jövő évi nevezési díjat.


Minden jel arra utal, hogy a HRT Forma-1-es istálló bezárja kapuit, miután nem sikerült vevőt találnia péntekig, így nem tudta befizetni a jövő évi nevezési díjat.

Az FIA szombaton kiadta a hivatalos nevezési listát a 2013-as idényre, azonban a HRT nem szerepel a nevezők között, ugyanis nem adta le nevezését a határidőig.

A HRT korábban már jelezte, hogy felvásárló után kutat, azonban úgy tűnik, hogy minden erőfeszítés ellenére nem sikerült támogatót találnia a pénteki nevezési határidőig, pedig a jelenlegi tulajdonos, a Thesan Capital sokáig komoly tárgyalásokat folytatott a kínai Chery Automobile céggel.

Megbízható források szerint a HRT jelenlegi terve az, hogy kifizeti hitelezőit, és kifizetetlen számlák nélkül, végleg bezárja kapuit.

A csapat illetékesei nem kívántak nyilatkozni a hír hallatán.

A HRT eredetileg Campos Meta néven jelent meg az F1-ben, mint az egykori versenyző, Adrian Campos csapata, mikor az FIA új alakulatokat toborzott a 2010-es szezonra.

Ám még mielőtt rajthoz állt volna a csapat, az egykori Jordan/Midland vezér, Clon Kolles átvette az irányítást, és megmentette a projektet, ami anyagi problémák miatt veszélybe került.

Kolles 2011 közepéig vezette a csapatot, mikor a Thesan felvásárolta. Ezt követően a bázist Madridba helyezték át, annak reményében, hogy sikerül egy igazi spanyol csapatot kreálniuk, ami Campos terve is volt a kezdetekben. Ekkor Luis Perez-Sala lett kinevezve a csapat élére.

Azt követően, hogy szakított a Dallara konstruktőrrel, saját fejlesztésű autóval folytatta menetelését a Forma-1-ben, 2012-ben „komolyabb” sikereket ért el, hiszen közel került egyik legnagyobb riválisához, a Marussiához.

Hirdetés

A szezon második felében viszont visszaesett, hiszen komoly anyagi problémákkal küszködött. A HRT az első két évében még megverte a Marussiát a konstruktőrök versenyében, ám az utolsó versenyeken kikapott riválisától az idei évben.

Legutóbb a Super Aguri zárta be kapuit, 2008 közepén a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!