Egyre biztosabb, hogy Zhou jövőre is az Alfa Romeónál maradhat - F1VILÁG.HU

Egyre biztosabb, hogy Zhou jövőre is az Alfa Romeónál maradhat

Egyre biztosabb, hogy meghosszabbítja Guanyu Zhou szerződését a 2023-as Forma-1-es idényre az Alfa Romeo csapata, az istálló vezetése ugyanis nagyon elégedett az újonc pilóta teljesítményével.

Zhou idén mutatkozott be a Forma-1-ben, és már első versenyén, Bahreinben pontot tudott szerezni az Alfa Romeo csapatának, majd a Kanadai Nagydíjon ugyancsak a legjobb 10 közé tudott kerülni a versenyen. Teljesítményével a többi futamon sem volt gond, Frederic Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke pedig azt mondja, hamarosan dönteniük kell arról, hogy ki lesz Valtteri Bottas csapattársa a következő idényben.

A svájci-olasz istálló számára két járható út van: vagy meghosszabbítja Zhou szerződését, vagy lehetőséget ad Theo Pourchaire-nek, ám egyre biztosabb, hogy a kínai versenyző még legalább egy évet az Alfa Romeónál tölthet.

„Voltak céljaink kezdetben a Q2-be kerülésre vonatkozóan, illetve szerettünk volna pontokat szerezni az idény során, meg ilyenek – ő pedig mindent kipipált” – mondta Vasseur. „Az első versenyhétvégén bejutott a Q2-be, és szerzett is egy pontot Bahreinben. És aztán lépésről lépésre fejlődni tudott, habár minden oldalon voltak gondjaink a megbízhatósággal. Nem mondtuk neki, de rettentően örültem annak, hogy Montrealban is pontokat szerzett, mert megérdemelte. És eddig tökéletes munkát végez. Tökéletes munkát végez az autóban, és azon kívül is, mert nagyon jó csapatjátékos, egy kiváló csapattárs. Mindig extra motivációt nyújt a srácoknak, pozitív attitűddel rendelkezik, és nekünk ez lendületet ad.”

Vasseur azt mondja, az Alfa Romeónak szüksége van arra, hogy mindkét versenyzője pontokért harcoljon, azt azonban cáfolta, hogy emiatt extra nyomást helyeznek Zhou vállaira.

„A nyomás nem a megfelelő szó, de stimulációról beszélhetünk. Ha az Alpine-nal és a McLarennel akarunk harcolni, két autóval kell pontokat szereznünk, ez mondhatni kötelező. És Valtterinek is szüksége van valakire, aki hajtani tudja őt. És számunkra is fontos, hogy van egy erős másik autónk, és játszani tudunk a stratégiával. És hangsúlyozom, minden tekintetben megállja a helyét. És még az autó fejlesztésében is hozzá tudja adni a magáét a rendszerhez.”

A csapat egyelőre még nem döntött jövő évi felállásáról, Vasseur ugyanakkor azt mondja, Zhou-nak akkor lesz a legjobb esélye a folytatásra, ha a legjobbat nyújtja a pályán.

„Mindenki nagyon elégedett azzal, amit csinál. Kényelmes helyzetben vagyok, mert van két versenyzőm, akik jó eredményeket szállítanak. De Zhou-nak magára kell fókuszálnia. Én viszont nagyon elégedett vagyok azzal a munkával, amit végez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!