Élete legőrültebb versenyén van túl Gasly

HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 28: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 leads Daniil Kvyat driving the (26) Scuderia Toro Rosso STR14 Honda on track during the F1 Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 28, 2019 in Hockenheim, Germany. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-2139Q439H2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull Racing
A szuperlatívuszok jegyében telt Pierre Gasly hétvégéje. Szombaton eddigi legjobb időmérőjét futotta, vasárnap pedig élete legnehezebb versenyén van túl, amit ugyan egy kieséssel zárt, de úgy gondolja, nincs veszélyben az ülése a Red Bull Racingnél.

A negyedik helyről vághatott neki a vasárnapi német versenynek a francia pilóta, aki csapattársához hasonlóan borzasztó rajtot vett, majd kalandos versenyt élt meg.

Nagy felzárkózást mutatott, azonban pontra nem tudta ezt a teljesítményt váltani, ugyanis ütközött Alexander Albonnal.

Őrült verseny volt, igyekeztem minden tőlem telhetőt megtenni. Eső, balesetek, biztonsági autós fázisok és rengeteg kiállás, egy igazi szerencsejáték volt, sok-sok lehetőséggel. Ezért is sajnálom, hogy nem sikerült jó eredményre váltani ezeket a jó eshetőségeket, és nem tudtam befejezni a futamot. Ami az Albonnal való csatámat illeti, a hatos kanyar felé mentünk, próbáltam a jobb oldalára kerülni, de ő is arra mozdult, így összeértünk. Leszakadt a szárnyam és defektet is kaptam, le kellett állítanom az autót. Nem tudok erre mást mondani, sose jó, ha az ember pontokat bukik el. A rajtnál nagyon kipörögtek a kerekek, sok pozíciót vesztettem, az egyes kanyar pedig nagyon hektikus volt. Mikor ilyen sok a kiállás, nagy adag szerencsére van szükséged, ami ma nem állt mellém. A tempónk jó volt, sokat léptünk előre az elmúlt hetekben, és folytatjuk keményen a munkát jövő héten, a Magyar Nagydíjon” – összegezte a vasárnapi versenyt Gasly.

A francia Baku óta először nullázott, továbbra is hatodik az összetettben eddig megszerzett 55 pontjával.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!