Friss hírek

Élete legőrültebb versenyén van túl Gasly

A szuperlatívuszok jegyében telt Pierre Gasly hétvégéje. Szombaton eddigi legjobb időmérőjét futotta, vasárnap pedig élete legnehezebb versenyén van túl, amit ugyan egy kieséssel zárt, de úgy gondolja, nincs veszélyben az ülése a Red Bull Racingnél.

A negyedik helyről vághatott neki a vasárnapi német versenynek a francia pilóta, aki csapattársához hasonlóan borzasztó rajtot vett, majd kalandos versenyt élt meg.

Nagy felzárkózást mutatott, azonban pontra nem tudta ezt a teljesítményt váltani, ugyanis ütközött Alexander Albonnal.

Őrült verseny volt, igyekeztem minden tőlem telhetőt megtenni. Eső, balesetek, biztonsági autós fázisok és rengeteg kiállás, egy igazi szerencsejáték volt, sok-sok lehetőséggel. Ezért is sajnálom, hogy nem sikerült jó eredményre váltani ezeket a jó eshetőségeket, és nem tudtam befejezni a futamot. Ami az Albonnal való csatámat illeti, a hatos kanyar felé mentünk, próbáltam a jobb oldalára kerülni, de ő is arra mozdult, így összeértünk. Leszakadt a szárnyam és defektet is kaptam, le kellett állítanom az autót. Nem tudok erre mást mondani, sose jó, ha az ember pontokat bukik el. A rajtnál nagyon kipörögtek a kerekek, sok pozíciót vesztettem, az egyes kanyar pedig nagyon hektikus volt. Mikor ilyen sok a kiállás, nagy adag szerencsére van szükséged, ami ma nem állt mellém. A tempónk jó volt, sokat léptünk előre az elmúlt hetekben, és folytatjuk keményen a munkát jövő héten, a Magyar Nagydíjon” – összegezte a vasárnapi versenyt Gasly.

A francia Baku óta először nullázott, továbbra is hatodik az összetettben eddig megszerzett 55 pontjával.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!