Ellenfele szerint „érdekes” Schumacher formajavulása - F1VILÁG.HU

Ellenfele szerint „érdekes” Schumacher formajavulása

HIRDETÉS
Fotó: FIA F3

Meglehetősen furcsa nyilatkozatot tett a Forma-3-as Európa-bajnokság hétvégi, ausztriai fordulója után Mick Schumacher legfőbb riválisa, Daniel Ticktum.

Schumacher magabiztos versenyzéssel átvette a vezetést a bajnoki összetettben a Red Bull Ringen: három versenyből kettőt megnyert, így egy versenyhétvégével a bajnokság vége előtt ő a legnagyobb esélyese a bajnokságnak.

A német előnye 49 pont Daniel Ticktum előtt, aki szerint „érdekes”, ahogy Schumacher és csapattársa, Robert Shvartzman dominál a Prema csapatánál az istálló többi versenyzőjével szemben, és véleményével „sokan egyetértenének az F3-as paddockban”.

„Nem szeretek ujjal mutogatni valakire, de legyünk őszinték: ezen a hétvégén az autónk tempója sehol sem volt” – mondta Ticktum Instagram-oldalán.

„Főleg a beállítások miatt, mivel az utolsó versenyen, amikor jobb lett az autó, elég gyorsan fel tudtunk zárkózni a hetedikről a negyedik helyre.”

„Viszont ezzel a kettővel szemben senkinek sem volt esélye a rajtrácson. Még a saját csapattársaik sem voltak sehol hozzájuk képest, pedig egyébként remek versenyzők.”

„Az érdekes szó az, amivel leginkább le tudnám írni a tempójukat, és meggyőződésem, hogy ezzel sokan egyetértenek majd az F3-as paddockban.”

Ticktum aztán később világossá tette, nem csalással vádolja a Prema csapatát.

„Lehet, hogy speciális motorvezérlésük van, vagy ilyesmi. Soha nem mondtam, hogy illegális az autójuk” – folytatta az F3-as pilóta, aki leírta azt is, úgy érzi, „ellopták tőle a bajnokságot”.

Hirdetés

„Mindazoknak írom, akik negatív hozzászólásokat írtak ide… ez az egyetlen válasz, amit kaptok tőlem, szóval élvezzétek: nem vagyunk rossz vesztes. Nagyon tisztelem Micket, aki sok mindenen ment keresztül az elmúlt pár évben. Csupán arra utalok, hogy valami a semmiből jött. Soha nem mondtam, hogy illegális módon.”

„Tudom, hogy nekem is sokat kell még tanulnom. De nem ismeritek a valós történetet, mert nem vagytok ott a versenypályán, és nem látjátok mindenki adatait. Szóval attól tartok, a véleményeket nem sokat számít jelen körülmények között.”

„Sajnos úgy érzem, vesztes csatát vívok, mert a vezetéknevem nem Schumacher.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!