Elmaradhat a Kínai Nagydíj: Minden sporteseményt felfüggesztettek Sanghajban! - F1VILÁG.HU

Elmaradhat a Kínai Nagydíj: Minden sporteseményt felfüggesztettek Sanghajban!

Egyre nagyobb veszélybe kerül a Forma-1-es Kínai Nagydíj megrendezése, Sanghajban ugyanis a sportszövetség az összes sporteseményt felfüggesztette szerdán.

A 2020-as F1-es idény negyedik versenyét április 19-én rendeznék a kínai városban, a koronavírus miatt azonban nagy kérdés, hogy végül meg tudják-e tartani a futamot. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Forma-1 vezetőségével közösen folyamatosan figyelemmel kíséri a történéseket.

A sportot irányító testület szerdán a csapatok vezetőivel is összeül, az egyeztetésen pedig napirendi pontként tárgyalják a Kínai Nagydíj megrendezésével kapcsolatos aggályokat is.

 

A verseny lebonyolítása egyre nehézkesebbé válik, szerdán ugyanis a sanghaji sportszövetség minden sportszervezetet arra utasított, hogy a koronavírus miatt függesszen fel minden eseményt addig, amíg tart a fenyegetés.

Kínában mára közel 500 főre emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma, a folyamatos terjedés miatt pedig számos sporteseményt – köztük a Forma-E sorozat március 21-re tervezett futamát is – törölni kellett Kínában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!