Ferrari: A Spanyol Nagydíj óta nem javultunk

Gyakorlatilag a Spanyol Nagydíj óta nem sikerült megfelelően fejlesztenie kasztniját a Ferrari Forma-1-es csapatának – Maurizio Arrivabene szerint pedig ennek köszönhető az elmúlt időszak gyenge teljesítménye.


Gyakorlatilag a Spanyol Nagydíj óta nem sikerült megfelelően fejlesztenie kasztniját a Ferrari Forma-1-es csapatának – Maurizio Arrivabene szerint pedig ennek köszönhető az elmúlt időszak gyenge teljesítménye.

Az olasz istálló nemcsak a Mercedesszel, de a Red Bull-lal szemben is alulmaradt az elmúlt versenyeken, minek következtében a konstruktőri tabellán is visszacsúszott a 3. helyre.

A Ferrari helyzete közel sem ideális tehát – főleg azok után, hogy technikai igazgatója, James Allison nemrégiben távozott a csapattól.

Amikor a Motorsport.com című internetes lap arról kérdezte Maurizio Arrivabene csapatfőnököt, mikor veszítették el a fonalat, a szakember így felelt: „Kanadában elég jól reagáltunk a motorral. De ha megnézzük a mostani helyzetünket, és aztán visszatekintek, azt gondolom, a barcelonai hétvége óta nem igazán fejlődtünk a leszorítóerőt tekintve. És ez a probléma.”

„Tudjuk, mely területeken kell dolgoznunk, és mihamarabb meg kell ezt tennünk, még ha nem is könnyű.”

Arrivabene kifejtette, azért is komplikált a helyzet, mert nagyon nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt a mechanikus és az aerodinamikai tapadás között.

„Kétféle tapadás létezik, de erről nem kell kioktatnom önöket. Az egyik az aerodinamikai leszorítóerő következtében jön létre, a másik pedig a mechanikai tapadás. Mindkét területen dolgoznunk kell, mert ezeknek összhangban kell lenniük, most ugyanis az a helyzet, hogy néha ’külön nyelvet beszélnek’.”

A Ferrari csapatfőnöke hozzátette, nem írják még le az idei évet, ráadásul további átszervezések várhatóak csapaton belül.

„Azt kell mondjam, a Red Bull elég sokat fejlődött, előttünk járnak. De ez nem jelenti azt, hogy le fogunk mondani erről az időszakról. Reagálnunk kell. Átnézzük a csapatszerkezetet anélkül, hogy pánikba esnénk, mert tiszta fejjel kell gondolkodnunk. És a szezon hátralévő részében tovább kell fejlődnünk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS