Ferrari: Előre tudtunk lépni, de Japánban ismét tiszta lappal kezdünk - F1VILÁG.HU

Ferrari: Előre tudtunk lépni, de Japánban ismét tiszta lappal kezdünk

A monzai remek szereplésből önbizalmat nyert a Ferrari, arra azonban nem számított, hogy a kanyargós szingapúri versenypályán sikerül győzelmet szerezniük – árulta el a csapatot irányító Fred Vasseur.

Az olasz istálló versenyzői már a pénteki szabadedzésektől kezdődően remek formát mutattak, Carlos Sainz révén pedig a szombati időmérőn a rajtelsőséget is megszerezte a Scuderia. A spanyol pilóta végül egy tökéletesen kivitelezett verseny után megszerezte a Ferrari idei első győzelmét, Charles Leclerc pedig végül a 4. pozícióban ért célba. Fred Vasseur csapatfőnök elárulta, nem kérdés, hogy Monzában sikerült előre lépniük.

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés volt megszerezni a győzelmet, és először legyőzni idén a Red Bullt, Vasseur megkönnyebbülve csak fújtatni tudott egyet, majd hozzátette: „Remek volt! A monzai is már egy jó hétvége volt, remek időmérőt futottunk, és kiváló csatát vívtunk a Red Bullokkal. Úgy éreztük, hogy sikerült előre lépnünk Monzában, arra viszont nem számítottunk, hogy ennyire jó lesz a tempónk Szingapúrban.”

„Viszont a nyitóedzés első körétől kezdve oda tudtuk tenni magunkat, a hétvége elejétől kezdve megvolt a tempónk mindkét versenyzőnkkel, Carlos pedig óriási versenyt futott. Végig kontroll alatt tartotta a futamot. A terv tökéletesen működött, Charles az elején feljött a 2. helyre a lágy gumikkal, és beállt védekezni Carlos mögé. A virtuális biztonsági autó viszont hatással volt ránk. A balszerencse nem a megfelelő szó, de Charles-ra hatással volt a dolog. Carlos viszont végig kontroll alatt tartotta a helyzetet, tökéletes versenye volt.”

Arra a felvetésre, hogy George Russell verseny közbeni rádióüzenete szerint a Ferrari beáldozta Leclerc-t Sainz győzelme érdekében, Vasseur így felelt: „Ezt nem mi mondtuk, Russell pedig azt mond a rádióban, amit akar. Charles a 2. helyen állt, és amikor az ember a 3. helyről rajtol, nem nagy dráma, ha a 2. helyen fel van áldozva.”

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Japánban vendégeskedik majd, és bár a Ferrari-főnök bizakodó, pontosan tudja, a mostani siker nem garancia arra, hogy Szuzukában is nyerő helyzetben lesznek.

„A következő héten újra minden a nulláról indul, tiszta lappal kezdünk Szuzukában. Persze szeretnénk, ha olyan teljesítményt tudnánk nyújtani, mint ezen a hétvégén. Azt gondolom, Monzában sikerült előre lépnünk az önbizalom terén is, még ha a hátárnyunk nagy is volt a Red Bullhoz képest. Viszont nem vagyok túlzottan magabiztos a következő verseny előtt, tudom, hogy el kell végeznünk a feladatot ismét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!