Gasly eufórikus állapotban: Ezért imádom a motorsportot! - F1VILÁG.HU

Gasly eufórikus állapotban: Ezért imádom a motorsportot!

HIRDETÉS
Pierre Gasly „élete legboldogabb napjának” nevezte a Brazil Nagydíj vasárnapját, miután F1-es karrierje első dobogós helyezését szerezte meg a kaotikus versenyen.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 17: Second placed Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso celebrates with his team after the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 17, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-227E49VTN2111 // Usage for editorial use only //

Gaslynak az utolsó méterekig küzdenie kellett a második pozícióért, ám végül sikerült azt megtartania Lewis Hamiltonnal szemben, és életében először dobogóra állhatott a Forma-1-ben

A sors furcsa fintora, hogy Gasly volt csapattársa, Max Verstappen és a Red Bull mögött ért célba – a francia pilóta elmondta, sosem gondolta volna, hogy a Toro Rossóval fog dobogós helyezést elérni. 

„Ez életem legboldogabb napja” – nyilatkozta Gasly a futamot követően. „Annyi érzelem van bennem, és azokra az emberekre gondolok, akik segítettek abban, hogy a Forma-1-be kerülhessek, akik támogatnak – a mai eredményt ezeknek a srácoknak szeretném ajánlani.”

„Amikor átszeltem a célvonalat, annyi minden szaladt át az agyamon, annyi érzelem, és egyszerűen hihetetlen az egész” – folytatta fülig érő szájjal Gasly. 

A francia pilóta nehéz szezonon van túl: a Red Bullnál egyszerűen nem boldogult az autóval, ráadásul plusz nyomást jelentett számára, hogy Max Verstappen mellett kellett bizonyítania, ezért a csapat úgy döntött, hogy helyet kell cserélnie Alexander Albonnal, és vissza kell mennie a Toro Rossóhoz

A kérdésre, a történtek miatt még boldogabbá teszi-e őt ez a második hely, Gasly így válaszolt: 

„Ez csak az elmúlt néhány hónap, de arról is szó van, hogy mennyi mindent teszünk fiatalkorunk óta, hiszen ez volt az álmunk. Az első álom az, hogy elérd a Forma-1-et, aztán sok dolgon kell keresztülmenned ehhez. Aztán az első dobogódról álmodsz, és őszintén szólva nem gondoltam, hogy ez most fog megtörténni, a szezon második felében, a Toro Rossóval.”

„De mindent megtettem, mindig keményen dolgoztam, mindig megpróbáltam egyre többet kihozni magamból, és a mai nap egyszerűen fantasztikus!” – mondta nevetve. „Ezért imádom a motorsportot, és ezért vagyok itt annyi éve, mert ezek a napok egyszerűen lenyűgözőek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!