Gerstl: Három lépcsőfokot kell megmásznunk - F1VILÁG.HU

Gerstl: Három lépcsőfokot kell megmásznunk

HIRDETÉS

A Hungaroring alelnöke, Gerstl Péter hétfőn sajtóközleményben számolt be arról, terveik szerint már idén meghosszabbításra kerület a F1-es Magyar Nagydíjjal kapcsolatban jelenleg is érvényben lévő szerződés.



A Hungaroring Sport Zrt. nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke, Gerstl Péter hétfőn sajtóközleményben számolt be arról, terveik szerint már idén meghosszabbításra kerület a Forma-1-es Magyar Nagydíjjal kapcsolatban jelenleg is érvényben lévő szerződés.

A kontraktus 2016-ig szól, a Hungaroring tervei szerint azonban további öt évvel, egészen 2021-ig meghosszabbítanák. Ha ez megtörtént, megkezdődhet a versenypálya átalakítása.

„Lépésről lépésre haladunk. Három lépcsőfokot kell megtennünk. Az első, és talán legfontosabb, hogy minél hamarabb aláírjuk az újabb öt esztendőre, tehát 2017-től 2021-ig szóló megállapodást Bernie Ecclestone-nal. Addig semmi értelme átépítenünk a pályát, hiszen 2016-ig érvényes szerződésünk van a futamok megrendezésére, s annak mindenben eleget teszünk” – mondta az alelnök.

„De nézzük, miről is van szó. Bernie Ecclestone tavaly novemberben Abu-Dzabiban biztosított a 2016-ban lejáró szerződés meghosszabbításáról. Aztán pedig, megkezdődhetnek a tárgyalások a Magyar Kormány és Bernie Ecclestone további egyeztetései annak érdekében, hogy 2013-ban, tehát idén a Magyar Nagydíj meghosszabbítását rögzítő szerződés aláírásra kerülhessen. Egyik félben sincs jogunk s okunk kételkedni. És ez a lényeg. Dolgozunk tovább.”

„Az újabb öt esztendőre szóló megállapodás aláírását követően jöhetnek a továbbiak, a további, 2017-től számítandó feladatok, feltételek. Hangsúlyozom, mindez nem érinti a 2016-ig érvényben lévő kontraktust, mert addig az a házi feladatunk, hogy az FIA által biztonsági okokból előírtaknak eleget tegyünk. Ezt, csakúgy, mint eddig, meg is tesszük majd.”

Gerstl elmondta, már elküldték kérelmüket az államnak, így abban bíznak, meglesznek a szükséges források az átépítéshez.

„A Hungaroring Sport Zrt. állami többségű vállalat, társaság. Elküldtük a kérelmet az államnak, hogy biztosítson forrást az átépítésre. Ne feledjük, a szerződés meghosszabbításához és az ehhez szükséges munkálatok elvégzéséhez a Magyar Kormány elvi támogatása biztosított. A Forma-1-es Magyar Nagydíj a magas jogdíj és a 2016 utáni átépítés költségei ellenére is nemzetgazdasági szinten folyamatosan jelentős bevételt jelent a költségvetésnek, nem szólva az országimázsról. Ez az egyetlen világverseny, aminek Magyarország immáron közel három évtizede otthont adhat.”

„Ha megvan az újabb, öt esztendőre szóló szerződés, és az állam is biztosítja a szükséges forrásokat, akkor felelősen elgondolkodhatunk azon, mit tudunk megvalósítani. Ismételni tudom önmagam, azon dolgozunk, hogy egy magyar sikertörténet tovább éljen, mindannyiunk – és Magyarország örömére.”

Hirdetés

Gerst elmondta, az új orvosi központ építési munkálatai már elkezdődtek a Hungaroringen.

„A régit már lebontottuk, épül az új, minden követelménynek megfelelő ambulancia. Mi több, a nemzetközi sajtóközpont korszerűsítését is elvégezzük, figyelembe véve az FIA és a FOM előírásait. Magyarország, a Magyar Nagydíj továbbra is a toppon marad, közkedvelt, fontos és tradicionális európai versenyszínhelyeként a Forma-1-es világbajnokságnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!