Grosjean: Amit megváltoztatott az F1-es balesete - F1VILÁG.HU

Grosjean: Amit megváltoztatott az F1-es balesete

HIRDETÉS
2020-as óriási F1-es balesete megváltoztatta az életfelfogását Romain Grosjeannak: a francia pilóta elárulta, sok mindenben másképp gondolkodik, mint korábban.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - NOVEMBER 29: Romain Grosjean, Haas F1, is taken away on a stretcher after his opening lap crash during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Sunday November 29, 2020 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A 2020-as Bahreini Nagydíjon Grosjean óriási balesetet szenvedett, amely után csodával határos módon kiszállt autójából, és habár égési sérüléseket szenvedett, szerencsésen megúszta a történteket. 

Ezzel Grosjean is tisztában van, ám úgy véli, a szenvedélyekről nem szabad lemondani amiatt, mert esetlegesen veszélyt hordoznak magukban — éppen ezért balesete után az IndyCarban folytatta versenyzői karrierjét. 

„Az élet azért van, hogy megéljük“ — mondta Grosjean. „És ha nem akarod, hogy valami történjen veled, akkor egyszerűen otthon maradsz és semmit nem csinálsz. De én nem így akarom leélni az életem.“ 

Én inkább 300 km/h-nál élek és mindent élvezek, amit csak tudok — repülök, versenyautót vezetek, szórakozok, ahelyett, hogy azt mondanám: „Ó, ez veszélyes lehet. Otthon maradok a biztonság kedvéért.“ Úgy gondolom, ha boldog akarok lenni, akkor képesnek kell lennem arra, hogy ezeket a dolgokat megéljem és megtapasztaljam.“

Ezzel együtt a francia azt is elárulta, vannak dolgok, amelyekben másképp gondolkodik, mint korábban: apróságokon például már egyáltalán nem bosszankodik. 

„Minden korábbi probléma — egy dugó, egy késő járat vagy más dolgok, amiről panaszkodtunk… Most azt mondom magamnak: ha halott lennék, nem lennék itt. Ezek már nem nagy ügyek — ez a legnagyobb különbség a korábbiakhoz képest.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!