Friss hírek

Grosjean: Hetekkel később hallottam a tűz hangját

Romain Grosjean, a Haas volt F1-es versenyzője még mindig fájdalmakkal küszködik a 2020-as év végén történt balesetét követően, és elmondta, mit tesz annak érdekében, hogy minél hamarabb regenerálódjanak ujjai.

Grosjean úgy döntött, nem búcsúzik a versenyzéstől: a 2021-es szezonban az IndyCar mezőnyében láthatjuk majd őt, ám addig még igyekszik tovább gyógyulni az év végén szerzett sérüléseiből.

A francia pilóta a 2020-as Bahreini Nagydíjon szenvedett óriási balesetet, melynek következtében égési sérüléseket szenvedett, ám a körülményekhez képest megúszta az incidenst. 

Hirdetés
 

Grosjean rehabilitációja továbbra is zajlik, még mindig fájdalmai vannak, így sokat kell tennie azért, hogy ujjait újra rendesen tudja mozgatni. 

„Reggelente, amikor felkelek, nem könnyű a kezeimet mozgatni” – mondta Grosjean. 

Azzal, hogy kezei megégtek, testének három százalékát érinti a sérülés. Leginkább a bal keze sérült, amelyen még mindig láthatóak az égési nyomok. 

„Háromezerszer mozgatom meg az ujjaimat egy nap, mert csak így kapom vissza a mozgásképességüket. Szörnyű érzés, amikor megpróbálom mozgatni őket” – mondta a francia pilóta. 

Grosjean hozzátette, a fájdalomcsillapítót ennek ellenre már hetek óta nem szedi. 

„Nem akartam tovább szedni őket. Pszichológiailag nagy lépés volt számomra, hogy ne kelljen többé a gyógyszerre támaszkodnom” – mondta. 

A francia elárulta, érdekes volt megtapasztalni, hogy a baleset után hogy jöttek vissza az emlékek számára: néhány héttel a baleset után hallani kezdte a tűz hangját és érezte a szagát. 

„Mindenkinek azt meséltem, hogy a pilótafülkében nem volt tűz. Aztán láttam az onboard-kamera képeit, amelyeket még nem hoztak nyilvánosságra. A tűz mindenütt ott van. Úgy tűnik, az agyam elnyomta ezt az információt, mert „mit változtat? Semmit.””

„Két héttel a baleset után újra hallottam a tűz zaját a fülemben” – folytatta. „Ez eléggé hangos, körülbelül mintha az autópályán lehúznánk az ablakot. A levegő, ahogy beáramlik az autóba, hasonló, mint a tűz hangja.”

Ugyanez történt a szagokkal is, ezeket is csak később kezdte érezni Grosjean.

„Aztán hirtelen ismét ott volt. Ez csak utólag történt. A baleset idején ez nem volt fontos [az agyamnak]. Hogy ennek milyen szerepe volt? Az agyam felvette ezeket az információkat, de csak elmentette. Aztán rövidesen előjöttek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Grosjean: Hetekkel később hallottam a tűz hangját
Alguersuarinak a mai napig rémálmai vannak a Forma-1-es időszakról
Norris izgatottan várja már Piastri érkezését
Horner szerint elképesztő, hogy a Mercedes ekkora bakot lőtt 2022-es autójával
Növényi olajjal tankolták fel a Mercedes F1-es kamionjait
Ricciardo hajlandó kihagyni egy évet, ha azzal új esélyt kap

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!