Grosjean: Hetekkel később hallottam a tűz hangját - F1VILÁG.HU

Grosjean: Hetekkel később hallottam a tűz hangját

HIRDETÉS
Romain Grosjean, a Haas volt F1-es versenyzője még mindig fájdalmakkal küszködik a 2020-as év végén történt balesetét követően, és elmondta, mit tesz annak érdekében, hogy minél hamarabb regenerálódjanak ujjai.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - NOVEMBER 29: Romain Grosjean, Haas F1, is taken away on a stretcher after his opening lap crash during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Sunday November 29, 2020 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Grosjean úgy döntött, nem búcsúzik a versenyzéstől: a 2021-es szezonban az IndyCar mezőnyében láthatjuk majd őt, ám addig még igyekszik tovább gyógyulni az év végén szerzett sérüléseiből.

A francia pilóta a 2020-as Bahreini Nagydíjon szenvedett óriási balesetet, melynek következtében égési sérüléseket szenvedett, ám a körülményekhez képest megúszta az incidenst. 

Grosjean rehabilitációja továbbra is zajlik, még mindig fájdalmai vannak, így sokat kell tennie azért, hogy ujjait újra rendesen tudja mozgatni. 

„Reggelente, amikor felkelek, nem könnyű a kezeimet mozgatni” – mondta Grosjean. 

Azzal, hogy kezei megégtek, testének három százalékát érinti a sérülés. Leginkább a bal keze sérült, amelyen még mindig láthatóak az égési nyomok. 

„Háromezerszer mozgatom meg az ujjaimat egy nap, mert csak így kapom vissza a mozgásképességüket. Szörnyű érzés, amikor megpróbálom mozgatni őket” – mondta a francia pilóta. 

Grosjean hozzátette, a fájdalomcsillapítót ennek ellenre már hetek óta nem szedi. 

„Nem akartam tovább szedni őket. Pszichológiailag nagy lépés volt számomra, hogy ne kelljen többé a gyógyszerre támaszkodnom” – mondta. 

A francia elárulta, érdekes volt megtapasztalni, hogy a baleset után hogy jöttek vissza az emlékek számára: néhány héttel a baleset után hallani kezdte a tűz hangját és érezte a szagát. 

Hirdetés

„Mindenkinek azt meséltem, hogy a pilótafülkében nem volt tűz. Aztán láttam az onboard-kamera képeit, amelyeket még nem hoztak nyilvánosságra. A tűz mindenütt ott van. Úgy tűnik, az agyam elnyomta ezt az információt, mert „mit változtat? Semmit.””

„Két héttel a baleset után újra hallottam a tűz zaját a fülemben” – folytatta. „Ez eléggé hangos, körülbelül mintha az autópályán lehúznánk az ablakot. A levegő, ahogy beáramlik az autóba, hasonló, mint a tűz hangja.”

Ugyanez történt a szagokkal is, ezeket is csak később kezdte érezni Grosjean.

„Aztán hirtelen ismét ott volt. Ez csak utólag történt. A baleset idején ez nem volt fontos [az agyamnak]. Hogy ennek milyen szerepe volt? Az agyam felvette ezeket az információkat, de csak elmentette. Aztán rövidesen előjöttek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!