Gyorshír: Roncsderbi és káosz az F1-es Toszkán Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Gyorshír: Roncsderbi és káosz az F1-es Toszkán Nagydíjon

HIRDETÉS
Hatalmas balesetek borzolták a kedélyeket a Forma-1-es Toszkán Nagydíj elején: az első körben Max Verstappen is kiesett, majd a verseny újraindítása után a feltorlódott mezőnyben alakult ki káosz.
Tuscany Grand Prix start crash

A pole pozícióból Lewis Hamilton rajtolt Mugellóban, a brit azonban nem tudta megőrizni a vezetést, csapattársa, Valtteri Bottas ugyanis lerajtolta őt.

A 3. helyről induló Max Verstappen motorgondokkal küszködött, így rengeteg pozíciót veszített a rajtnál, a 2-es kanyarban pedig belekeveredett egy négyes balesetbe, minek következtében feladni kényszerült a futamot, akárcsak Pierre Gasly.

A 2-es kanyarban Carlos Sainz is megpördült, az ő autóját Sebastian Vettel nem tudta kikerülni, így a német szárnycserére már az első kör végén a bokszba hajtott.

A balesetek miatt pályára küldték a biztonsági autót, majd a 6. kör végén újraindították a futamot: Bottas az utolsó pillanatig tartotta maga mögött a mezőnyt, a hátul érkezők viszont már rágyorsítottak. Antonio Giovinazzi nagy sebességgel beleszállt Kevin Magnussen és Carlos Sainz autójába, a balesetbe pedig Nicholas Latifi is belekeveredett.

A versenyt piros zászlóval megszakították, mivel rengeteg törmelék került a pályára.

A verseny végén természetesen részletes összefoglalóval jelentkezünk majd, addig is az F1Világ Paddockban percrekész információkkal szolgálunk a Mugellóban történtekről.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gyorshír: Roncsderbi és káosz az F1-es Toszkán Nagydíjon
Norris: Nem vagyunk még a Red Bull szintjén
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!