Hamarosan távozhat a McLarentől Ron Dennis - F1VILÁG.HU

Hamarosan távozhat a McLarentől Ron Dennis

HIRDETÉS

Lapértesülések szerint már a jövő héten elveszítheti elnöki és ügyvezetői pozícióját a McLaren Groupnál Ron Dennis.


Lapértesülések szerint már a jövő héten elveszítheti elnöki és ügyvezetői pozícióját a McLaren Groupnál Ron Dennis.

A 69 esztendős szakember 1980 óta tevékenykedik a patinás brit istállónál, nemrég pedig állítólag arról kapott tájékoztatást, év végén lejáró szerződését nem újítja meg a vállalat.

A motorsport.com című internetes szaklap pénteken arról számolt be, Dennis jogi eljárást indított, hogy megakadályozza a wokingi gárdát abban, hogy fizetett szabadságra küldje. A Sky News szerint pénteken a McLaren igazgatósága is összeült, a cél pedig az volt, hogy azonnali hatállyal felfüggesszék Dennist vezérigazgatói pozíciójában.

Dennis korábban jelezte, nem kíván távozni posztjáról, és a hírek szerint minden erejével azon van, hogy olyan pénzügyi hátteret állítson maga mögé, mely hozzásegíthető őt ahhoz, hogy kivásárolja a csapatot, és biztosítsa saját jövőjét.

Dennis jelenleg a McLaren Group 25%-át birtokolja, további 25% hosszú távú üzleti partnere, Mansour Ojjeh kezében van, míg a fennmaradó 50%-ot a bahreini érdekeltségű Mumtalakat britokolja.

Úgy tudni, hogy Ojjeh és a Mumtalakat is ellenlépéseket kíván tenni Dennis ellen, és próbálják eltávolítani őt hivatalából.

Dennis egyébként a hírek szerint egy kínai konzorciummal közösen kívánja megvásárolni a McLaren többségi tulajdonát mintegy 1,65 milliárd font értékben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!