Hamilton: A büntetés miatt buktam a mesterhármast - F1VILÁG.HU

Hamilton: A büntetés miatt buktam a mesterhármast

Lewis Hamilton úgy érzi, a biztonsági autó megelőzéséért – egyébként teljesen jogosan – kapott büntetése akadályozta meg abban, hogy harcba szálljon Sebastian Vettellel a győzelemért Valenciában.


Lewis Hamilton úgy érzi, a biztonsági autó megelőzéséért – egyébként teljesen jogosan – kapott büntetése akadályozta meg abban, hogy harcba szálljon Sebastian Vettellel a győzelemért Valenciában.

A McLaren brit versenyzője két egymást követő győzelem után érkezett meg Valenciába, ahol bízott abban, hogy megszerezheti pályafutása első mesterhármasát, amire egyébként jó esélye volt, hiszen kiválóan kapta el a rajtot, és közvetlenül az élen álló Vettel mögött haladt a verseny első etapjában.

Hamilton azonban hibázott, és szabálytalanul megelőzte a Mark Webber balesete miatt beküldött biztonsági autót, amiért ugyan elég későn, de egy áthajtásos büntetést kapott, mellyel behozhatatlan hátrányra tett szert Vettellel szemben, és a második lett.

„Egy újabb kiváló versenyen vagyunk túl. Egy újabb nagyon nehéz délután volt, ahol az egész verseny alatt hihetetlenül keményen kellett hajtanom” – mondta Hamilton saját weboldalán.

„Bár sajnos nem sikerült olyan eredményt elérnem, mint Törökországban és Kanadában, azonban a második helynek nagyon örülök, hiszen a büntetésem azt jelentette, hogy minden esélyem elszállt arra, hogy harcba szálljak Sebastiannal a győzelemért.”

„Természetesen a már megtörtént dolgokon nem tudsz változtatni, de azt gondolom, hogy egy kiváló csatát vívhattunk volna az élen. Szerintem komoly nyomás alatt tudtam volna tartani, bár tudom, hogy nem lett volna könnyű előzni, különösen ezen a pályán.”

Hamilton, aki tovább növelte előnyét a bajnokság élén, azt is hozzátette, hogy bizonyára csak akkor tudta volna megelőzni ellenfelét, ha az hibát követ el.

„Tudom, hogy az előzés megint egy más dolog ezen a pályán, de szeretném azt gondolni, hogy nyomás alatt tudtam volna tartani, és talán hibába is kényszeríthettem volna, de a büntetésem miatt erre nem volt lehetőségem” – magyarázta a brit versenyző.

„Mindenesetre továbbra is én vezetem a bajnokságot, növeltem az előnyömet az élen, és már alig várom, hogy pályára gördülhessek Silverstone-ban, ahol remélhetőleg bemutatunk néhány olyan újítást, amit ellenfeleink már az elmúlt héten is használtak.”

A McLaren vezetése korábban már megerősítette, hogy egy új aerodinamikai csomagot vet be a jövő hétvégi Brit Nagydíjon, ami már magában foglalja a Red Bull-féle kipufogórendszert, ami a diffúzor hatékonyságát hivatott növelni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!