Hamilton: Akkor akarok nyerni, amikor a legjobban fáj - F1VILÁG.HU

Hamilton: Akkor akarok nyerni, amikor a legjobban fáj

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es világbajnoka soha nem kedvelte a pszichológiai játszmákat, és negatív véleménnyel van arról, ha valaki ilyen módon szeretné befolyásolni versenytársait.

A Mercedes brit versenyzője szerint úgy igazán édes a győzelem, ha mindenki a legmagasabb szinten teljesít, ezért elítéli azt, amikor valaki nyilatkozataival vagy egyéb módon, akár a médián keresztül próbálja meg befolyásolni ellenfeleit.

Nem vívok pszichológiai csatákat” – mondta Hamilton. „Soha, soha nem is tettem. A pszichológiai játékom az, hogy fitten és úgy érkezem a pályára, hogy itt vagyok, hogy vérre menő csatákat vívjak. A többiek tudják, hogy jó vagyok abban, amit csinálok.”

„Nem hiszem, hogy a legjobb sportolók ellenfeleiket el akarják nyomni azért, hogy nekik rosszabb legyen a teljesítményük. A legjobbjukat akarják nyújtani, ezért be akarják bizonyítani, hogy erősebbek a többieknél” – folytatta a brit.

„Ha legyőzöl valakit akkor, amikor ő gyenge, az nem jelenti azt, hogy te vagy a legjobb. Ha azt hiszed, hogy te vagy a legjobb, mert legyőztél valakit, aki akkor nem volt annyira erős, az a legrosszabb.”

Hamilton úgy érzi, megfelelő fizikai állapotban érkezik az Ausztrál Nagydíjra, és bízik benne, hogy ellenfelei is alaposan felkészültek a 2018-as szezonra, ugyanis úgy szeretné legyőzni őket, hogy a legjobb formájukban vannak.

„Ezeket a srácokat úgy akarom legyőzni, amikor a legjobbak, amikor pszichológiailag is a legjobb formájukban vannak, mert akkor fog igazán fájni. És ez az, amit szeretek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!