Hamilton: Az autó szörnyű volt, a bokszból kellene rajtolnom... - F1VILÁG.HU

Hamilton: Az autó szörnyű volt, a bokszból kellene rajtolnom…

HIRDETÉS
Kiábrándító eredményt ért el a Forma-1-es Amerikai Nagydíj időmérő edzésén Lewis Hamilton, a hétszeres világbajnok pedig utalt rá, jó eséllyel a bokszból kezdi majd meg a mai versenyt Austinban.

A hétszeres világbajnok katasztrofálisan szerepelt a texasi időmérőn: már a Q1-ből sem jutott tovább, és csak a 19. rajthelyet szerezte meg. A kvalifikációt követően utalt rá, ez most egy jó alkalom arra, hogy kicseréljék a V6-os erőforrást autójában, és a károk minimalizálására törekedjenek a 21 órakor kezdődő versenyen.

„Ez egy nehéz nap volt. A sprintverseny nehéz szakasz volt számunkra, az autó nem volt olyan erős, mint pénteken. A hőmérséklet melegebb volt, mint pénteken, és ez nem kedvezett nekünk. Néhány változtatást végrehajtottunk az időmérő előtt, hogy ellensúlyozzuk ezt, és megpróbáljuk az autót közelebb hozni ahhoz, ahogyan pénteken teljesített, de továbbra is küzdöttünk” — magyarázta a Mercedes versenyzője.

„Vasárnap nehéz lesz a 19. helyről indulni. Nehéz lesz lehetőségekhez jutni, de mindent beleadok majd, hogy előre jussak. Az autó kiegyensúlyozatlan volt, és hiányzott a tapadás, szóval remélem, hogy vasárnap jobban fog teljesíteni.”

Amikor megkérdezték, hogy csalódott-e, amiért nem tudta kihasználni az ígéretes tempót, amit a hétvége bizonyos pontjain mutatott, Hamilton így válaszolt: „Nos, a 19. helyen vagyok, szóval… [Az autó] szörnyű volt az időmérőn. Határozottan lehangoló.”

„A sprint során valami probléma történt a felvezető körben az első felfüggesztéssel, és ez végig megnehezítette az egyensúlyt a sprintverseny alatt. Néhány dolgot megváltoztattunk, de az autó rémálom volt az időmérőn… Nagyon kiegyensúlyozatlan volt, és nem volt tapadás.”

A mai versenyre előre tekintve Hamilton pragmatikusan megjegyezte, hogy fontolóra veszi a motorkomponensek cseréjét: „Valószínűleg a bokszutcából kellene indulnom, különben sehova sem jutok onnan, ahol most vagyok” — mondta a Sky Sports F1 televíziónak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Az autó szörnyű volt, a bokszból kellene rajtolnom…
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!