Friss hírek

Hamilton és Kubica megtarthatja hockenheimi pontjait, az Alfa Romeo kérését elutasították

Elutasították az Alfa Romeo fellebbezését, így sem Kimi Räikkönen, sem Antonio Giovinazzi nem kapja vissza a Német Nagydíjon elvett pontjait.

Az Alfa Romeo pilótáit 30 másodperces büntetéssel sújtották a Német Nagydíjat követően, miután a kuplungbeállításokat szabálytalannak ítélték. A csapat határozottan állította, hogy problémájuk akadt a felvezető körben, így rajtuk kívülálló okok miatt történhetett az incidens.

Az istálló már a büntetést követően jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen, és szeretnék visszakapni a pontjaikat. Räikkönen és Giovinazzi a 7. és 8. pozíciókat szerezték meg a versenyen, a szankció után viszont a 12. és 13 helyekre csúsztak vissza.

Az Alfa Romeo sportigazgatója, Beat Zehnder biztos volt benne, hogy fellebbezésük sikeres lesz, hiszen megfelelő indoklást tudnak felmutatni – az FIA azonban nem fogadta el ezeket.

A döntésnek köszönhetően Robert Kubica és a Williams megtarthatja idei egyetlen pontját, illetve Lewis Hamiltonnál is marad a 2 pont a megörökölt 9. helyért.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!