Hamilton jövője 10 millió dolláron múlik

Lewis Hamilton menedzsmentje Szingapúrban ül le a McLarennel a jövőről tárgyalni. A brit nincs könnyű helyzetben, olyan összeget követel, amelyet a wokingi gárda nem biztos, hogy megad.


Lewis Hamilton menedzsmentje Szingapúrban ül le a McLarennel a jövőről tárgyalni. A brit nincs könnyű helyzetben, olyan összeget követel, amelyet a wokingi gárda nem biztos, hogy megad.

Először Eddie Jordan dobta a követ az állóvízbe, amikor a Belga Nagydíj hétvégéjén elhintette, hogy Lewis Hamilton a Mercedes csapatához készül a már matuzsálemnek számító Michael Schumacher helyére.

Hamilton egy darabig nem is foglalkozott a dologgal, de az utóbbi napokban egyre több pletyka ütötte fel a fejét. Monzában a csapatfőnök, Martin Whitmarsh azon kijelentése, hogy „nincs B-terve” arra enged következtetni, hogy a McLaren szívesen megtartaná Lewist, a pilóta azonban túl sokat akar.

A hírek szerint 2008 világbajnoka a mostani 15 millió dollár helyett 25-öt kér és hozzá „extrákat” is, mint a versenyoverallján lévő reklámfelületek értékesítése, valamint a győzelmi trófeák. Ez utóbbi igen érdekes kérés, hiszen a McLarennél tradíció, hogy a pilóták által nyert díjak a csapatot illetik.

Wokingban állítólag még ebbe is belementek, csak ne lenne az a fránya 10 millió dollár, amennyivel Hamilton többet akar. A színes bőrű britnek most kell dönteni a jövőjéről, és bárhová igazol is, hosszú távon kell terveznie.

A Mercedes koncepciójába pont beleillene, a stuttgartiak ugyanis a 2014-es új motorformula bevezetésekor ígérik a nagy durranást és Lewisnak jót tenne, ha előtte egy évig akklimatizálódna.

Simon Weber: Ezüstnyilak – Mercedes-Benz Motorsport

Ez a könyv az Ezüstnyilak történetébe vezeti be az olvasókat, amelynek főszereplői olyan nevek, mint Caracciola, Fangio, Häkkinen, napjainkban pedig Lewis Hamilton, Jenson Button vagy éppen Michael Schumacher.

Most akciós áron megrendelhető.

A másik pletyka, miszerint Schumacher a szezon végén kiszáll is igen érdekes. Michael amellett, hogy remek reklám volt a Mercedesnek, a fejlesztések során egészen biztos sok hasznos visszajelzést adott.

Az viszont a német ellen szól, hogy enyhén szólva is öreg. S bár a hétszeres világbajnok nem megy rosszul, sőt visszatérése óta most először képes Rosberggel felvenni a lépést, de a csillagosoknak azt is szem előtt kell tartaniuk, hogy olyan versenyző kell az Ezüstnyílba, aki előtt van perspektíva.

És ha számba vesszük, ki jöhet szóba a nagyágyúk közül, nem maradnak túl sokan. Alonso, Vettel és Räikkönen ugyanis foglaltak…

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS