Friss hírek

Hamilton reméli, végre megjön a szerencséje

Két kiábrándító hétvége után az élre törne a McLaren-Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton, aki szerint az elmúlt versenyeken kiderült, hogy a wokingi gárda autója a hosszabb etapokon a legjobb a mezőnyben.


Két kiábrándító hétvége után az élre törne a McLaren-Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton, aki szerint az elmúlt versenyeken kiderült, hogy a wokingi gárda autója a hosszabb etapokon a legjobb a mezőnyben.

Hamilton számára a monacói és a kanadai futam is csalódással ért véget, hiszen míg a hercegségben hatodik lett, addig Montrealban el sem jutott a kockás zászlóig.

Hirdetés
 

A 2008-as év legjobbja a McLaren hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, mindent megtesz azért, hogy az Európa Nagydíjon ismét az élmezőnyben harcoljon.

„A valenciai a konszolidáció hétvégéje lesz számomra, miután kiábrándító eredményeket értem el az elmúlt két versenyen, Monacóban és Kanadában” – mondta Hamilton.

„Ez a két futam rendkívül frusztráló volt számomra, mert megmutattuk, hogy a tempónk megvan ahhoz, hogy megnyerjük ezeket a versenyeket, mégis mindössze nyolc ponttal távoztam ezekről a hétvégékről.”

„Mindazonáltal nagyon örülök annak, hogy Jenson egy zseniális verseny után nyerni tudott Kanadában: miután balszerencséje volt Monte-Carlóban, igazán megérdemli az eredményt. Emellett a csapat számára is nagyszerű ez a győzelem.”

Hamilton hozzátette, kedveli a valenciai pályát, és természetesen mindent megtesz majd azért, hogy sok pontot szerezzen csapatának a következő hétvégén.

„Mindig jól mentem Valenciában, mindannyiszor másodikként végeztem. A pálya maga nehéz, de ez egyáltalán nem rettent el engem, nagy lelkesedéssel térek vissza és szeretnék pontokat szerezni. A következő verseny lesz sorozatban a harmadik utcai, szóval remélhetőleg meglesz a lehetőségem arra, hogy elhagyjam a balszerencsémet.”

A brit versenyző emellett elmondta, az elmúlt futamokon bebizonyosodott, hogy – ha időmérőn nem is, de – versenytempó tekintetében képesek felülmúlni a Red Bull Racing alakulatát.

„Az elmúlt három versenyen vitathatatlanul nekünk volt a leggyorsabb autónk, ez pedig igazán biztató, mert tudom, hogy ha a legjobbat hozzuk ki belőle, akkor képes vagyok az élen végezni. Mint mindig, ezen a hétvégén is ez lesz a célom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!