Hamiltoné lehet Senna Monacóban győztes McLarenje - F1VILÁG.HU

Hamiltoné lehet Senna Monacóban győztes McLarenje

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Sajtóhírek szerint Lewis Hamilton lehet az új tulajdonosa annak a Forma-1-es McLarennek, mellyel Ayrton Senna utolsó monacói győzelmét aratta 1993-ban.

A brazil egykori autóját ugyanis hamarosan elárverezik, szakértők szerint mintegy 6 millió dollárért kelhet el.

Senna a McLaren MP4/8A kódjelű modellel aratta utolsó győzelmét Monaco utcáin – a brazil végül a 2. helyen zárta a bajnokságot Alain Prost mögött.

A kalapács alá kerülő, 6-os számú kasztnival Senna még további 7 versenyen vett részt 1993-ban. Az Olasz Nagydíjon a legendás versenyző kiesett, miután ütközött Damon Hillel és Martin Brundle-lal – ezt követően a versenygépet tartalékautónak használták Japánban és Ausztráliában.

A Ford-motoros versenyautót a Bonhams aukciós ház árverezi el májusban, lapértesülések szerint pedig az autóra a McLaren korábbi versenyzője, a négyszeres világbajnok Lewis Hamilton is igényt tartana.

A brit autóversenyzője többször nyilatkozta már, hogy hősként tekint Sennára, a tavalyi Kanadai Nagydíjon pedig a brazil legenda családja egy sisakot is odaajándékozott Hamiltonnak.

A pletykák szerint egyébként nemcsak Hamilton, de a McLaren korábbi főnöke, Ron Dennis is licitál majd az autóra, illetve van még egy harmadik érdeklődő is.

A Bonhams aukciós ház árverésért felelős szakembere, Mark Osborne ezeket a híreket nem erősítette meg, azt azonban elárulta. „Az egyikük szeretné először látni az autót, és meg akarja hallgatni a motort működés közben!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!