Haryanto ingyen is versenyezhet Hockenheimben

Könnyen elképzelhető, hogy szponzori támogatás nélkül is rajthoz állhat a hétvégi Német Nagydíjon a Manor színeiben Rio Haryanto.


Könnyen elképzelhető, hogy szponzori támogatás nélkül is rajthoz állhat a hétvégi Német Nagydíjon a Manor színeiben Rio Haryanto.

Az indonéz versenyző támogatói eredetileg csak a Magyar Nagydíjig fizettek a kiscsapatnak, Piers Hunnisett menedzser azonban úgy véli, Haryanto rajthoz állhat Hockenheimben, és aztán a nyári szünetben tovább dolgozhatnak azon, hogy támogatókat találjanak.

„Remélem, hogy ez lesz a helyzet” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Számomra logikusnak tűnne megadni ezt a háromhetes szünetet. Én így gondolom, és remélem, hogy a csapatnál is hasonlóan gondolkodnak, mert így lenne még némi időnk.”

Arra a kérdésre, hogy a következő pár napban megoldódhat-e a probléma Hunnisett így felelt: „Soha ne mondd, hogy soha.”

A Manor versenyigazgatója, Dave Ryan nem vetette el a lehetőségét annak, hogy Haryanto Hockenheimben is rajthoz állhat, ugyanakkor a döntés a tulajdonos, Stephen Fitzpatrick kezében van.

„Amit nem szabad elfelejteni, az az, hogy Rio szerződése az év végéig szól a csapattal, és a csapaton múlik, hogy tiszteletben tartja-e ezt” – mondta a szakember.

„Mi minden lehetőséget megadunk nekik, és velük dolgozunk közösen. Szeretnénk, ha Rio ülne az autóban, mert értéket képvisel a csapatnál, és szeretnénk folytatni az együttműködést.”

A pletykák szerint nem kizárt, hogy Rio Haryanto helyét Stoffen Vandoorne veszi át az év második felére, a pletykákkal kapcsolatban a McLaren szóvivője azonban csak annyit reagált, nem meglepő, hogy a belga tehetség iránt érdeklődnek más csapatok, a szóbeszédeknek azonban egyelőre nincs alapjuk.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!