Friss hírek

Herbert: Döntő év jön Mick Schumacher számára

Mick Schumacher 2020-ban egy újabb szezont tölt el a Formula-2-ben, ám Johnny Herbert szerint idén már mindenképp tovább kell lépnie a Forma-1-ben.

Schumacher két Formula-3-as szezon után – és a 2018-as bajnoki címét követően – 2019-ben a Formula-2-ben versenyzett a Prema Racing színeiben, ahol első F2-es győzelmét is megszerezte, méghozzá a Hungaroringen.

Johnny Herbert, volt F1-es versenyző szerint Schumacher egyelőre nem mutatott óriási pillanatokat a Formula-2-ben, ám az idei évben még bőven bizonyíthat. 

„Ezt a teljesítmény nem nevezném annyira lenyűgözőnek, mint például néhány, Lando Norristól vagy George Russelltől látott pillanatot” – mondta Herbert Schumacher hungaroringi győzelméről. 

„De ez egy kontrollált győzelem volt, érett teljesítményt mutatott azzal, ahogy a gumikat védte és ennek ellenére a szükséges tempót diktálta. A fordított rajtsorrend miatt övé lett a pole, ennek ellenére ez egy jó győzelem volt” – foglalta össze a történteket. 

Herbert szerint 2021-ben már a Forma-1-ben kell lennie Schumachernek – az ő jövője érdekében, szerinte ugyanis nem szabad túl sok időt eltölteni a juniorkategóriában. 

„Nem szabad túl sokáig a Forma-2-ben versenyezni, mert már néhányszor átéltük azt, hogy a versenyzők eltöltöttek ott 4 vagy több évet is” – mondta. „És láttuk Pastor Maldonadónál vagy Jolyon Palmernél, hogy ebből semmi kiemelkedő nem lett. Úgy gondolom, hogy ebben az évben sikerülnie kell neki.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!