Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Herbert: Döntő év jön Mick Schumacher számára

Fotó: Pirelli
Mick Schumacher, Ferrari, Bahrein, test,
Mick Schumacher 2020-ban egy újabb szezont tölt el a Formula-2-ben, ám Johnny Herbert szerint idén már mindenképp tovább kell lépnie a Forma-1-ben.

Schumacher két Formula-3-as szezon után – és a 2018-as bajnoki címét követően – 2019-ben a Formula-2-ben versenyzett a Prema Racing színeiben, ahol első F2-es győzelmét is megszerezte, méghozzá a Hungaroringen.

Johnny Herbert, volt F1-es versenyző szerint Schumacher egyelőre nem mutatott óriási pillanatokat a Formula-2-ben, ám az idei évben még bőven bizonyíthat. 

„Ezt a teljesítmény nem nevezném annyira lenyűgözőnek, mint például néhány, Lando Norristól vagy George Russelltől látott pillanatot” – mondta Herbert Schumacher hungaroringi győzelméről. 

„De ez egy kontrollált győzelem volt, érett teljesítményt mutatott azzal, ahogy a gumikat védte és ennek ellenére a szükséges tempót diktálta. A fordított rajtsorrend miatt övé lett a pole, ennek ellenére ez egy jó győzelem volt” – foglalta össze a történteket. 

Herbert szerint 2021-ben már a Forma-1-ben kell lennie Schumachernek – az ő jövője érdekében, szerinte ugyanis nem szabad túl sok időt eltölteni a juniorkategóriában. 

„Nem szabad túl sokáig a Forma-2-ben versenyezni, mert már néhányszor átéltük azt, hogy a versenyzők eltöltöttek ott 4 vagy több évet is” – mondta. „És láttuk Pastor Maldonadónál vagy Jolyon Palmernél, hogy ebből semmi kiemelkedő nem lett. Úgy gondolom, hogy ebben az évben sikerülnie kell neki.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS