Hivatalos: Ferrari-motorokkal folytatja tovább a Haas F1-es csapata - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Ferrari-motorokkal folytatja tovább a Haas F1-es csapata

HIRDETÉS
Szerződést hosszabbított a Ferrarival a Haas Forma-1-es csapata, így az amerikai istálló 2028 végéig biztosan az olasz gyártó motorjait használja a száguldó cirkuszban.

A felek közti együttműködés 2016, tehát a Haas F1-es bemutatkozása óta tart, ez idő alatt pedig a Haas és a Ferrari technikai partnersége egyre kiterjedtebbé vált, és a V6-os erőforrás mellett számos egyéb komponenst Maranellóból kap a csapat.

Miután 2026-ban jelentősen megváltoznak a motorokra vonatkozó szabályok, a Haas számára egyértelmű volt, hogy marad jelenlegi motorpartnerével — így a felek kedden hivatalosan is megerősítették, hogy 2028 végéig meghosszabbították együttműködésüket.

„Csapatként mindig is Ferrari-erőforrásokkal versenyeztünk, és az, hogy ez a stabilitás folytatódik a következő ciklus idején, kulcsfontosságú a folyamatos fejlődésünk szempontjából” — mondta Ayao Komatsu, a Haas csapatfőnöke. „A kapcsolat a Scuderia Ferrar-val mindig is különleges volt számunkra – ők voltak a program kezdeti napjainak meghatározó szereplői, és az elmúlt kilenc szezon során értékes technikai partnerként álltak mellettünk. Nagyon örülök, hogy még több szezon áll előttünk, és köszönetemet fejezem ki Fred Vasseurnek és a Scuderia Ferrari sok más tagjának, hogy továbbra is bíznak a projektünkben. Ez a bejelentés újabb példája a Haas F1 Team hosszú távú ambícióinak – befektetéseink és növekedésünk a sportban folytatódik.”

A Haas csapata jelenleg a 7. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében, a Forma-1-es világbajnokság a szezon 13. versenyével, a Magyar Nagydíjjal folytatódik ezen a hétvégén.

Nyitókép: Tóth Zsombor

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!