Hivatalos: Magnussen is távozik a Haastól - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Magnussen is távozik a Haastól

HIRDETÉS
Az idei szezont követően távozik a Haas Forma-1-es csapatától Kevin Magnussen is. A dán pilóta helyét jó eséllyel Esteban Ocon veszi majd át.

Azt már egy ideje tudni, hogy az amerikai istállótól a szezon végén elköszön Nico Hülkenberg, a német pilóta ugyanis a Saubernél folytatja pályafutását, csütörtökön azonban azt is megerősítette a Haas, hogy 2025-ben egy teljesen új versenyzőpárossal vág majd neki az F1-es küzdelmeknek.

Kevin Magnussen tehát szintén távozik a Haastól: a dán pilóta eddig 135 futamon állt rajthoz a csapat színeiben, jelenleg második időszakát tölti a csapatnál, miután egy alkalommal, a 2020-as évad végén már megváltak tőle.

Magnussen jó eséllyel a Forma-1-ből távozik, hiszen nem valószínű, hogy jut számára hely egy másik istállónál a következő szezonra.

„„Szeretném kifejezni köszönetemet mindenkinek a Haas F1-es csapatánál – büszke vagyok arra, hogy az elmúlt néhány évben egy ilyen nagyszerű csapat tagja lehettem” — mondta Magnussen. „Különösen szeretném megköszönni Gene Haasnak az elkötelezettségét irántam, legfőképpen azért, mert 2022-ben visszahozott, amikor azt hittem, legalábbis akkor, hogy a Forma-1-es karrierem véget ért.”

„Nagyszerű pillanatokat éltem át ezzel a csapattal – olyan emlékeket, amelyeket soha nem fogok elfelejteni. Bár már várom a versenyzői karrierem következő fejezetét, továbbra is teljes mértékben arra koncentrálok, hogy mindent beleadjak a 2024-es szezon hátralévő részében a Haas csapatánál.”

Bár ezt nem jelentették még be hivatalosan, Esteban Ocon jó eséllyel csatlakozik az istállóhoz, így ő lesz 2025-ben az újonc Oliver Bearman csapattársa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!