Horner: A Ford érkezésével előnybe kerülünk a versenytársakkal szemben - F1VILÁG.HU

Horner: A Ford érkezésével előnybe kerülünk a versenytársakkal szemben

HIRDETÉS
Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke szerint nagy előnyük származik majd 2026-tól abból, hogy a Ford partnerként csatlakozik hozzájuk.
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 28: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks in a press conference prior to practice ahead of the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 28, 2022 in Mexico City, Mexico. (Photo by Jared C. Tilton/Getty Images)

Pénteken a Ford hivatalosan is bejelentette, hogy 2026-tól visszatérnek a Forma-1-be, nem sokkal később pedig a Red Bull autóbemutatójának keretén belül derült ki, hogy a vállalat az ő partnerükként szerepel majd a száguldó cirkuszban. 

A Red Bull saját motorgyárában gyártja majd az erőforrásokat, amelyek a Ford neve alatt futnak majd. A partnerség óriási tapasztalatot és tudást hoz a Red Bullhoz, amely előnyt jelent majd számukra a többiekkel szemben – állítja Horner. 

„Fantasztikus, hogy a Fordot újra köszönthetjük a Forma-1-ben ezen a partnerségen keresztül. Független motorgyártóként előnyt szerezhetünk egy olyan OEM* tapasztalatával, mint a Ford, ez pedig előnyt jelent számunkra a versenytársakkal szemben.“

„Gazdag motorsport múlttal rendelkeznek, amely generációkon átível: Jim Clarktól Ayrton Sennáig és Michael Schumacherig, ez magáért beszél“ – folytatta Horner. 

„Számunkra, a Red Bull Powertrains számára rendkívül izgalmas megnyitni ezt az új fejezetet Red Bull Fordként. 2026-ig még hosszú út vezet, de számunkra a munka már most elkezdődik, mivel az új jövő és az Oracle Red Bull Racing folyamatos fejlődése felé tekintünk.“

*Az OEM vállalat termékét más vállalkozás részére eladja, amely saját márkája alatt hozza forgalomba azt. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!