Horner: Gasly még visszatérhet a Red Bullhoz - F1VILÁG.HU

Horner: Gasly még visszatérhet a Red Bullhoz

HIRDETÉS
Visszatérhet még a Red Bull Forma-1-es csapatához Pierre Gasly, habár a francia versenyzőt idén év közbe fokozták le az energiaital-gyárosok.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 23: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Pierre Gasly of France and Red Bull Racing in the garage during practice for the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 23, 2019 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZE37U7VW2511 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Gasly 2019-ben a Toro Rossóhoz került a Red Bull nagycsapatához, az idény első felében azonban sokat küszködött, és képtelen volt lépést tartani csapattársával, Max Verstappennel.

A fiatal pilótát aztán visszaküldték a Toro Rossóhoz, helyét pedig Alexander Albon vette át az év második felére. Gasly aztán a faenzai istálló színeiben szárnyakat kapott, egyre jobb formát mutatott, a Brazil Nagydíjon pedig a dobogó 2. fokára is felállhatott.

Bár a Red Bull 2020-ban is a Verstappen – Albon kettőssel vág neki a bajnokságnak, Christian Horner csapatfőnök kijelentette, Gaslynak „természetesen” van még esélye arra, hogy egyszer visszatérjen az osztrák istállóhoz.

„Szerződése van 2020-ra, ebből kifolyólag pedig lehetősége arra, hogy ajánlja magát a Red Bullnak” – mondta a szakember.

Horner kifejtette, Gasly szezon eleji teljesítményét látva kénytelenek voltak közbelépni.

„Egyre nagyobb és nagyobb lett köztük a különbség. Elég volt csak figyelni a testbeszédét, egyre lejjebb és lejjebb ereszkedtek a vállai. Közbe kellett lépnünk, hogy visszanyerje az önbizalmát.”

A Gasly helyét átvevő Albon viszont remek formát mutatott, noha nem volt könnyű dolga. Horner elismeri, nem egyszerű Max Verstappen csapattársának lenni.

„Max és Lewis [Hamilton] vélhetően a legkeményebb csapattársak a mezőnyben. Minden pilóta számára nehéz lenne ellenük versenyezni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!