Friss hírek

Horner: Gasly még visszatérhet a Red Bullhoz

Visszatérhet még a Red Bull Forma-1-es csapatához Pierre Gasly, habár a francia versenyzőt idén év közbe fokozták le az energiaital-gyárosok.

Gasly 2019-ben a Toro Rossóhoz került a Red Bull nagycsapatához, az idény első felében azonban sokat küszködött, és képtelen volt lépést tartani csapattársával, Max Verstappennel.

A fiatal pilótát aztán visszaküldték a Toro Rossóhoz, helyét pedig Alexander Albon vette át az év második felére. Gasly aztán a faenzai istálló színeiben szárnyakat kapott, egyre jobb formát mutatott, a Brazil Nagydíjon pedig a dobogó 2. fokára is felállhatott.

Hirdetés
 

Bár a Red Bull 2020-ban is a Verstappen – Albon kettőssel vág neki a bajnokságnak, Christian Horner csapatfőnök kijelentette, Gaslynak „természetesen” van még esélye arra, hogy egyszer visszatérjen az osztrák istállóhoz.

„Szerződése van 2020-ra, ebből kifolyólag pedig lehetősége arra, hogy ajánlja magát a Red Bullnak” – mondta a szakember.

Horner kifejtette, Gasly szezon eleji teljesítményét látva kénytelenek voltak közbelépni.

„Egyre nagyobb és nagyobb lett köztük a különbség. Elég volt csak figyelni a testbeszédét, egyre lejjebb és lejjebb ereszkedtek a vállai. Közbe kellett lépnünk, hogy visszanyerje az önbizalmát.”

A Gasly helyét átvevő Albon viszont remek formát mutatott, noha nem volt könnyű dolga. Horner elismeri, nem egyszerű Max Verstappen csapattársának lenni.

„Max és Lewis [Hamilton] vélhetően a legkeményebb csapattársak a mezőnyben. Minden pilóta számára nehéz lenne ellenük versenyezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!