Horner: Sok versenymérnök összeomlana Verstappen mellett - F1VILÁG.HU

Horner: Sok versenymérnök összeomlana Verstappen mellett

HIRDETÉS
Számos versenymérnök összeomlana azon nyomás alatt, amit Max Verstappen menedzselése jelentene – ezt nyilatkozta a minap a Red Bull Forma-1-es csapatfőnöke, Christian Horner, aki egyúttal méltatta a hollanddal jelenleg együtt dolgozó Gianpiero Lambiasét.
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 21: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing speaks with race engineer Gianpiero Lambiase in the garage during day three of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 21, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-2369XNY112111 // Usage for editorial use only //

Verstappen és Lambiase azóta dolgoznak együtt, hogy a holland pilóta 2016-ban a Red Bull Racinghez került, az olasz szakember pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a fiatal pilóta két világbajnoki címet nyerjen. A páros idén is megállíthatatlan, Verstappen az eddigi 12 versenyből 10-et megnyert.

Lambiase a bő egy héttel ezelőtti Belga Nagydíjon került a figyelem középpontjába, amikor vitába keveredett Verstappennel a pénteki időmérő edzésen, aki szóvá tette, nagyon nem örül annak, hogy csak a 10. helyen jutott tovább a Q2-ből. A neves mérnök aztán a vasárnapi versenyen is többször helyre tette versenyzőjét, mondván, használja a fejét.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner pedig azt mondja, Lambiase kétségkívül egy olyan karakter, aki jól meg tud birkózni Verstappennel. Szerinte erre sokan nem lennének képesek.

„Azt gondolom, ahhoz, hogy Max Verstappen versenymérnöke legyél, erős karaktered kell, hogy legyen, mert ő egy kemény ügyfél. Számos versenymérnök összeroppanna ezen nyomás alatt, GP-nek pedig megvan a karaktere, hogy megbirkózzon a helyzettel” – mondta a szakember. „GP a mi Jason Statham-hasonmásunk, tényleg ugyanúgy néznek ki! Határozottan, de tisztességesen bánik vele, és nagy a tisztelet kettejük között.”

„Az egyetlen probléma a kettejük közti beszélgetés kapcsán, hogy 200 millióan hallják! De nagyszerű a kötelék kettejük között, hatalmas a bizalom. Szóval nincs szükség tanácsadásra.”

Arra a kérdésre, hogy Verstappen olykor lazábban kezeli-e a dolgokat az autóban ülve, mint ők a bokszutca falán, a csapatfőnök így felelt: „Szerintem olykor ez is benne van. De ne feledjük, hogy a mérnökök és a teljesítménymérnökök azon rengeteg adat alapján működnek, amik előttük vannak. Szóval remekül látnak, ismerik a versenyzőik vezetési stílusát, tudják, mit hoznak ki az autóból, és így tovább.”

„Én pedig mondtam is GP-nek, hogy ’tudom, mit csinál, próbál előnyt kiépíteni egy kerékcseréhez’, de GP erre annyit mondott, ’szerintem elég lazán nyomja, minden mérőszám masszívan kontroll alatt áll’. Szóval nagyon fontos, hogy meglegyen a bizalom és a kapocs, márpedig kettejük között megvan. Néha persze kicsit szikrázik a dolog kettejük között, de nagyon hamar lenyugszanak a kedélyek.”

Verstappen nemrég arról beszélt, nagyon nem örülne annak, ha a jövőben nem Gianpiero Lambiase lenne a versenymérnöke a Forma-1-ben. Erről az alábbi linkre kattintva olvashatsz részletesen.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!