Verstappen nagyon nem örülne, ha lecserélnék a versenymérnökét - F1VILÁG.HU

Verstappen nagyon nem örülne, ha lecserélnék a versenymérnökét

HIRDETÉS
A Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen elismerte, nagyon nem örülne annak, ha a jövőben valamilyen okból kifolyólag nem Gianpiero Lambiase lenne a versenymérnöke a Forma-1-ben.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 09: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Red Bull Racing race engineer Gianpiero Lambiase celebrate on the podium during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone Circuit on July 09, 2023 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az olasz szakember jó ideje tevékenykedik már Verstappen oldalán a Red Bull csapatánál, a múlt hétvégi Belga Nagydíjon pedig többször is a figyelem középpontjába került, miután nemegyszer helyre kellett tennie a kétszeres világbajnokot. Verstappen és Lambiase már a pénteki időmérő edzésen is összekülönbözött, amikor a holland pilóta szóvá tette, nagyon nem örül annak, hogy csak a 10. helyen jutott tovább a Q2-ből, és szerinte másképp kellett volna kivitelezni a stratégiát.

„Oké, és akkor mi lett volna, ha az utolsó körödben a pálya 2 másodperccel gyorsabb, neked pedig nem marad energiád a végére? De mondd meg, mit akarsz csinálni a Q3-ban, és azt csináljuk! Mondjad: gumiszettek, üzemanyag, futásterv?” – tette helyre Verstappent Lambiase, aki a vasárnapi versenyen is többször rá kellett, hogy szóljon a vb-éllovasra, hogy „használja az eszét”.

A vasárnapi győzelem után Verstappent a Bild című lap kérdezte arról, a versenyen elhangzott rádióüzenetek mennyire voltak komolyak, és mennyi humor volt bennük.

„Az üzenetekben talán 50-50% volt az arány” – válaszolta a kétszeres világbajnok. „Tudom, hogy a csapat nem szeret újabb kerékcserét csinálni, én viszont szeretem megemlíteni, hogy egy kicsit idegesek legyenek. És a válaszuk is tetszett, ’nem, nem, ma nem csináljuk’. Rendben van a dolog. Nagyon jól ismerjük egymást, és nagyon jó a kapcsolatunk is.”

Lambiase 2016 óta versenymérnöke Verstappennek, korábban a holland elődje, Daniil Kvyat oldalán dolgozott. A kétszeres világbajnok Belgiumban elárulta, nagyon nem lenne ideális, ha valamiért új mérnökkel kellene folytatnia a munkát.

Arra a kérdésre, hogy Lambiasénak mennyire jutott fontos szerep az elmúlt évek sikereiben, Verstappen így felelt: „Azt gondolom, nagyon fontos a versenymérnököddel való kapcsolat. Én mindig nagyon fontos részének tartottam ezt a teljesítménynek. Nemcsak a versenymérnökkel, hanem a téged körülvevőkkel való kapcsolatot is, legyen szó akár a teljesítménymérnökről, akár bármi másról.”

„Az évek során pedig természetesen egyre inkább felépül ez a kapcsolat, még jobban megismeritek egymást. Szóval igen, ha őt eltávolítanák ebből a pozícióból, vagy ilyesmi, az egyáltalán nem lenne ideális.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!