Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hornert lenyűgözte Albon teljesítménye

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke büszke Alexander Albon teljesítményére – szerinte a thai pilóta bizonyított a hétvégén.

Alex Albon Pierre Gasly helyét vette át a Belga Nagydíjon, miután a csapat úgy döntött, a francia versenyzőt visszaküldi a Toro Rossóhoz gyenge teljesítménye miatt. Albon vállán így nagy volt a teher, hogy megfelel-e majd az elvárásoknak, bár célja csupán annyi volt a hétvégére, hogy megismerkedjen a csapattal és az autóval

Horner elmondta, jó volt látni Albon előzéseit, és nagyon elégedett a fiatal versenyző hétvégi teljesítményével. 

Lenyűgözött Alex teljesítménye egész hétvégén, remek felzárkózást mutatott be a 17. helyről rajtolva, majd az 5. helyen végzett az első versenyén. Nagyon óvatos volt a verseny első felében, de a lágy szetten életre keltek a dolgok, és volt néhány remek előzése” – nyilatkozta Horner. 

Verstappen számára már az első körben véget ért a Belga Nagydíj, miután Kimi Räikkönennel ütközött az első kanyarban – Horner sajnálja, hogy Verstappen nem tudott jó eredményt elérni a rengeteg holland szurkoló előtt. 

„Maxnak nem volt jó rajtja, az első kanyarban ütközött a mezőny közepén. Összeért Kimivel, ami a lengőkar töréséhez vezetett, ezzel vége is volt a versenyének.”

„Frusztráló versenybaleset volt, de Max több mint 20 versenyt fejezett be sorozatban a top 5-ben, de ez most sajnálatos, hogy így zárta a hazai nagydíját.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!