Friss hírek

Hornert lenyűgözte Albon teljesítménye

SPA, BELGIUM - AUGUST 30: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talk in the garage during practice for the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 30, 2019 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21DUJZNP11W11 // Usage for editorial use only //
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke büszke Alexander Albon teljesítményére – szerinte a thai pilóta bizonyított a hétvégén.

Alex Albon Pierre Gasly helyét vette át a Belga Nagydíjon, miután a csapat úgy döntött, a francia versenyzőt visszaküldi a Toro Rossóhoz gyenge teljesítménye miatt. Albon vállán így nagy volt a teher, hogy megfelel-e majd az elvárásoknak, bár célja csupán annyi volt a hétvégére, hogy megismerkedjen a csapattal és az autóval

Horner elmondta, jó volt látni Albon előzéseit, és nagyon elégedett a fiatal versenyző hétvégi teljesítményével. 

Lenyűgözött Alex teljesítménye egész hétvégén, remek felzárkózást mutatott be a 17. helyről rajtolva, majd az 5. helyen végzett az első versenyén. Nagyon óvatos volt a verseny első felében, de a lágy szetten életre keltek a dolgok, és volt néhány remek előzése” – nyilatkozta Horner. 

Verstappen számára már az első körben véget ért a Belga Nagydíj, miután Kimi Räikkönennel ütközött az első kanyarban – Horner sajnálja, hogy Verstappen nem tudott jó eredményt elérni a rengeteg holland szurkoló előtt. 

„Maxnak nem volt jó rajtja, az első kanyarban ütközött a mezőny közepén. Összeért Kimivel, ami a lengőkar töréséhez vezetett, ezzel vége is volt a versenyének.”

„Frusztráló versenybaleset volt, de Max több mint 20 versenyt fejezett be sorozatban a top 5-ben, de ez most sajnálatos, hogy így zárta a hazai nagydíját.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek