Friss hírek

Hülkenberg: A Red Bull hívására várok

Nico Hülkenberg nagy eséllyel lehet a 2021-es Forma-1-es szezonban Max Verstappen csapattársa a Red Bull istállónál, azonban a németnek lehet, hogy december elejéig várnia kell a döntésre.

Alexander Albon jövője egyáltalán nem biztos a Red Bullnál, miután teljesítménye jelentős mértékben elmarad csapattársától, Verstappentől. A thai pilótának még néhány versenye van arra, hogy bizonyítson, azonban a vezetőség szerint – ha nem nyújt következetes teljesítményt – új versenyzőt kell választaniuk. 

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elmondta, semmi nem sürgeti őket, azonban korábban úgy nyilatkozott, ha leváltják Albont, akkor Nico Hülkenberg és Sergio Perez neve jöhet szóba

„Nem titok, hogy Alexnek több következetességre van szüksége. Néha tisztességes a különbség Maxhoz képest, néha viszont túl sok” – mondta Marko. „Amíg a fejlődés poziív irányba halad, ő a mi emberünk. Nem sietünk.”

Marko azt is elárulta, a házon belüli határidő a döntésre december eleje, tehát Albonnak „durván még 2-3 versenye van” arra, hogy bizonyítson.

Hülkenberg idén már 3 versenyhétvégén ülhetett autóba, amikor a Racing Point versenyzői koronavírussal fertőződtek. A német pilóta remekül helyt állt a futamokon, és készen áll arra, hogy jövőre a Red Bullnál versenyezzen. 

„Helmut hívására várok” – mondta Hülkenberg, aki a Brit Nagydíjon sajnálatos módon nem tudott elrajtolni, azonban a Spanyol és az Eifel Nagydíjon is pontszerző helyen végzett. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!