Ijesztő balesetet élt túl, de még az F1-ről álmodik a fiatal pilótanő - F1VILÁG.HU

Ijesztő balesetet élt túl, de még az F1-ről álmodik a fiatal pilótanő

HIRDETÉS
Néhány hete az autósport történetének egyik legijesztőbb balesetét szenvedte el, most pedig már a versenypályára való visszatérésen gondolkodik. Sophia Flörsch célja, hogy eljusson a Forma-1-ig.
Fotó: FIA F3

Néhány hete az autósport történetének egyik legijesztőbb balesetét szenvedte el, most pedig már a versenypályára való visszatérésen gondolkodik. Sophia Flörsch célja, hogy eljusson a Forma-1-ig.

A német pilótanő a novemberi Forma-3-as Makaói Nagydíjon szenvedett félelmetes balesetet, amikor autójával valósággal kirepült a pályáról.

Flörsch gerincsérüléseket szenvedett, azóta azonban már jobban van, és a balesetben érintett pályabírók és fotósok is rövid idő múltán elhagyhatták a kórházat.

„Csak a baleset utáni pénteken láttam a videót, 5 nappal később. Addigra már magam mögött hagytam a történteket, mert egyszerűen csak örülök annak, hogy tudom mozgatni az összes végtagomat, és ilyen hamar elkezdhetem a lábadozást” – mondta az ifjú pilótahölgy a Motorsport-Magazin.com című internetes lapnak adott interjújában.

[su_spoiler title=”Videón a fiatal pilótanő félelmetes balesete” style=”fancy” icon=”arrow”]

[/su_spoiler]

„Az orvosok azt mondják, hogy milliónyi őrangyalom volt azon a napon. Nagyon optimisták azt illetően, hogy február végére, vagy március elejére már elég fitt leszek ahhoz, hogy újra versenyautóba üljek.”

Fotó: FIA F3

„Kezdetben nem is tudtam arról, hogy mások is megsérültek a balesetben. Csak később, este tudtam meg, amikor apukám közölte velem, hogy mindenki más túlélte. Könnyeben törtem ki. Szerintem az lett volna a legrosszabb, ha valami rossz történt volna másokkal a balesetem miatt.”

Flörsch azt mondja, nem kétséges, szeretné folytatni a versenyzést, a célja pedig változatlan: el akar jutni a Forma-1-ig.

Hirdetés

„Természetesen voltak kérdések azzal kapcsolatban, hogy folytatnám-e, illetve hogyan nézhetnek ki a hosszabb távú terveim. Én mindig őszinte voltam azt illetően, hogy folytatni akarom, és nem hagyom, hogy ez a baleset felülkerekedjen rajtam. A legtöbben megértik ezt.”

„13 éve vagyok már a sportban, ez az életem, és szeretnék eljutni a Forma-1-ig. Feladni ezt az álmot egy baleset miatt… ennek egyszerűen semmi értelme számomra.”

„A nagymamám vigyázott rám a mennyből. Ő az én őrangyalom. Amikor gokartoztam, a nagymamám mindig azt mondta, hogy ez mennyire veszélyes, és nem kellene ezt csinálnom. Most pedig fentről figyel rám.”

A fiatal tehetség azt mondja, nagyon hálás a rengeteg támogatásért, amit a baleset után kapott a rajongóktól, illetve a versenyzőtársaktól.

„A baleset 15:30-kor történt helyi idő szerint, én pedig csak este, 20:30-kor kaptam meg a telefonomat. Ezernyi üzenetet kaptam a WhatsAppon, és Instagramon hirtelen 155 ezer követőm lett a 38 ezerből.”

„Azt gondoltam, ’mi folyik itt?!’.” Én teljesen másképp éltem meg a balesetet. Fogalmam sem volt róla akkor, hogy ilyen csúnyának tűnt, és ekkora hír lesz belőle. Nem tudtam, miből alakult ki ez az egész helyzet, hiszen nem láttam a balesetet. Arra gondoltam, ’honnan tudnak a balesetről?’.”

„Csak pénteken, szombaton és vasárnap, a műtétem után tudtam meg azt is, hogy olyan híres versenyzők, mint Fernando Alonso is írtak nekem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!