Pozitív hírek a McLarennél: „Eddig minden nagyon jó” - F1VILÁG.HU

Pozitív hírek a McLarennél: „Eddig minden nagyon jó”

HIRDETÉS
Lando Norris, a McLaren fiatal versenyzője 104 kör megtételét követően a 2. helyen zárt Charles Leclerc mögött a második barcelonai F1-es tesztnapon.
Fotó: McLaren

Eddig nagyon pozitívan alakulnak a szezon előtti tesztek a McLaren számára: tegnap Carlos Sainz, ma pedig Lando Norris végzett a 2. helyen, közvetlenül a Ferrari mögött. Hétfőn Sainz nagyon pozitívan nyilatkozott tapasztalatairól, csakúgy, mint Norris a mai nap után. 

„Sok információ állt rendelkezésemre, miután Carlos Sainz már egy teljes napon vezette az autót. Reggel hagytam időt magamnak arra, hogy belejöjjek a tempóba és jól érezzem magam a versenygépben. Jó érzés, hogy több mint 100 kört tudtam teljesíteni” – nyilatkozta Norris a keddi tesztnapot követően. 

A 19 éves pilóta összesen 104 kört tett meg a McLarennel, ami igazán jó hír a csapat számára, hiszen eddig nem volt problémájuk a megbízhatósággal. 

„Ha a McLaren előző évére és a tesztek kezdetére gondolok, akkor tényleg fontos számunkra, hogy gyűjtsük a kilométereket. Így most elégedettek vagyunk. Az, hogy sokat körözzünk, számomra is fontos, hogy az autó minden funkcióját elsajátítsam.”

„Nem volt semmi meglepetés. A gyakorlat bizonyította azt, amire az adatok és a szimulációk alapján számítottunk.

„Már teljesítettem néhány tesztet a McLarennel, de ilyen hosszú etapok nem voltak. Az, hogy ez az új autóval sikerült, az a McLarennek és az én tanulási folyamatomnak is jót tett. Nem adódtak nehézségek az autóval kapcsolatban, de mindenre fel vagyunk készülve. Világos, hogy minél több kilométert teszünk meg és minél nagyobb lesz a tempó, fel fognak merülni problémák. És ez nem is annyira rossz. Ha akadályokkal találkozunk, akkor az segít abban, hogy még jobbá tegyük az autót.”

A kérdésre, sikerült-e a régi versenygép hibáit kijavítani a 2019-es versenygépben, Norris így felelt: „Ez egy teljesen másik autó, kezdve a teljesen más aerodinamikával. Nagyon sok mindenen javítottak, de soha nem mondanám, hogy egy tökéletes autónk volt ma. Még nagyon sok dolgot próbálgatunk, aminek következtében néha túlkormányzott, néha alulkormányzott lesz az autó. Ez nézőként egy kicsit vadul nézhet ki, de nem jelent semmi rosszat. Carlosszal a mottónk eddig az, hogy „eddig nagyon jó”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!