Jól sikerült az új HRT bejáratása - F1VILÁG.HU

Jól sikerült az új HRT bejáratása

HIRDETÉS

Remekül sikerült a Hispania F112-es versenyautójának hétfői bejáratása – a csapat új modelljét Narain Karthikeyan vitte először pályára Barcelonában.


Remekül sikerült a Hispania F112-es versenyautójának hétfői bejáratása – a csapat új modelljét Narain Karthikeyan vitte először pályára Barcelonában.

A spanyol alakulat számára nem alakult jól a téli tesztidőszak, hiszen a kollektív gyakorlásokon nem volt lehetősége kipróbálni vadonatúj autóját, az ugyanis elhasalt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjein.

Miután az F112-es kódjelet viselő konstrukció nemrégiben végre sikerrel vette az akadályokat, Barcelonában hétfőn az első kilométereket is megtehette: az új autót Narain Karthikeyan próbálta ki, és több mint 10 kört tett meg vele a katalán versenypályán.

„Az első benyomások meglehetősen jók: egyértelműen előreléptünk tavalyhoz képest” – fogalmazott Karthikeyan. „A beállításokkal nem nagyon foglalkozhattunk, de úgy tűnt, minden remekül működik, és nem voltak komoly problémák, szóval most már a szezonra készülhetünk.”

„Mindenki nagyon keményen dolgozott a csapatnál, az új vezérkar pedig rövid idő alatt mindent összerakott. Remek munkát végeztek az új autóval, és meggyőződésem, hogy az idei év előrelépés lesz tavalyhoz képest, szóval remélhetőleg felvehetjük majd a harcot azokkal a csapatokkal, melyekkel tavaly is megmérkőztünk.”

A gárda csapatfőnöke, Luis Péres-Sala hozzátette, nagyon büszke a csapatára, és bízik abban, hogy sikerrel teljesítik a szezon első versenyét szűk két hét múlva.

„Nagyon elégedett vagyok, ez egy nagyon fontos nap volt számunkra, hiszen lehetőségünk volt kipróbálni néhány dolgot egy úgynevezett filmforgatás keretében” – mondta a szakember. „A csapat minden egyes tagjára nagyon büszke vagyok, mert mindenki hozzáadta a maga kis részét ahhoz, hogy ez valóra váljon.”

„Most már Ausztráliára kell fókuszálnunk, hiszen még nagyon sok minden áll előttünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!