Jövőre nem lesz verseny Koreában és Indiában? - F1VILÁG.HU

Jövőre nem lesz verseny Koreában és Indiában?

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy 2014-ben Bahreinben rendezik majd a Forma-1 idénynyitó futamát, ám lehet, hogy mégsem 21, hanem csak 19 futam lesz jövőre.


Egyre biztosabbnak tűnik, hogy 2014-ben Bahreinben rendezik majd a Forma-1 idénynyitó futamát, ám lehet, hogy mégsem 21, hanem csak 19 futam lesz jövőre.

Az első versenyt március 2-án tarthatják majd, az Ausztrál Nagydíj pedig két héttel ezután kerül megrendezésre Melbourne-ben – az ausztrál szervezők ennek ellenére nem csalódottak, és inkább arra törekszenek, hogy megtartsák a március közepi időpontot.

„Az a célunk, hogy megtartsuk a harmadik márciusi hétvégét” – mondta Andrew Westacott, a melbourne-i verseny főszervezője, majd kifejtette, nem tartanak attól, hogy az évadnyitó státusz elvesztése miatt kevesebb néző lesz majd kíváncsi a futamra.

„2006-ban április első hétvégéjén volt a verseny, és akkor is több mint 300 ezren látogattak ki.”

Az előzetes híresztelések szerint a jövő évi versenynaptár 21 versenyből áll majd, miután New Jersey-be és Oroszországba is ellátogat a Forma-1 mezőnye. A végleges tervezetet az FIA augusztusban hagyhatja jóvá.

A Speed Week című lap azonban arról ír, nem kizárt, hogy akárcsak idén, 2014-ben is csak 19 futam lesz, az indiai, valamint a koreai verseny ugyanis veszélybe kerülhet.

Koreának ugyan 2016-ig szerződése van Bernie Ecclestone-nal, ám állítólag az érdeklődés hiánya miatt az esemény elveszíti a helyi szervek támogatását.

„Úgy tudjuk, hogy a 2013-as koreai versenyt támogatják anyagilag, a 2014-est viszont nem” – írja a Speed Week, majd hozzáteszi: „Indiai források szerint a versenyt szervező Jaypee Group közel van a csődhöz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!