Friss hírek

Karbondarab vágódott neki Gasly sisakjának

Fotó: Scuderia Toro Rosso
Veszélyes helyzetbe került a Forma-1-es Orosz Nagydíj első körében Pierre Gasly – a Toro Rosso versenyzőjének sisakját egy törmelék találta el a rajt után.

Veszélyes helyzetbe került a Forma-1-es Orosz Nagydíj első körében Pierre Gasly – a Toro Rosso versenyzőjének sisakját egy törmelék találta el a rajt után.

A francia versenyző a futamot követően elárulta, nagyon megijedt, később pedig neki kellett kidobnia a karbondarabot az autóból.

„Azt hiszem, Daniel [Ricciardo] elveszített egy karbondarabot az autójáról, ami egyenesen a sisakrostélyomnak repült – nagyon-nagyon ijesztő volt” – fogalmazott Gasly.

„Azt hittem, át fog jutni rajta, egyenesen bele a szemembe – végül nekivágódott a rostélynak, és beesett a pilótafülkébe. A 4-es kanyarban nekem kellett kidobnom onnan.”

„Fél másodpercig láttam, ahogy repül, és aztán nekicsapódott a sisakrostélynak – talán egy szárnyelem volt, ami lejött valahonnan, szerintem Daniel autójáról.”

„Amikor először láttam, arra gondoltam, ’ez át fogja ütni a rostélyt’. De szerencsére az elég erős volt, és végül csak beesett a cockpitbe.”

Arra a kérdésre, hogy a szárnyelem hogyan jutott keresztül a fejvédő glórián, Gasly így felelt: „Berepült alatta. Meg fogom nézni. Elég ijesztő volt.”

„A sebességnek is hatása volt a becsapódásra. A 2-es kanyarból jöttem ki, szóval nem volt akkora a tempó. A becsapódás szerencsére talán nem volt olyan nagy, mintha 300 km/h-s sebességnél történt volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!