Karbondarab vágódott neki Gasly sisakjának

Fotó: Scuderia Toro Rosso
SINGAPORE - SEPTEMBER 15: Pierre Gasly of Scuderia Toro Rosso and France during final practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 15, 2018 in Singapore. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Veszélyes helyzetbe került a Forma-1-es Orosz Nagydíj első körében Pierre Gasly – a Toro Rosso versenyzőjének sisakját egy törmelék találta el a rajt után.

Veszélyes helyzetbe került a Forma-1-es Orosz Nagydíj első körében Pierre Gasly – a Toro Rosso versenyzőjének sisakját egy törmelék találta el a rajt után.

A francia versenyző a futamot követően elárulta, nagyon megijedt, később pedig neki kellett kidobnia a karbondarabot az autóból.

„Azt hiszem, Daniel [Ricciardo] elveszített egy karbondarabot az autójáról, ami egyenesen a sisakrostélyomnak repült – nagyon-nagyon ijesztő volt” – fogalmazott Gasly.

„Azt hittem, át fog jutni rajta, egyenesen bele a szemembe – végül nekivágódott a rostélynak, és beesett a pilótafülkébe. A 4-es kanyarban nekem kellett kidobnom onnan.”

„Fél másodpercig láttam, ahogy repül, és aztán nekicsapódott a sisakrostélynak – talán egy szárnyelem volt, ami lejött valahonnan, szerintem Daniel autójáról.”

„Amikor először láttam, arra gondoltam, ’ez át fogja ütni a rostélyt’. De szerencsére az elég erős volt, és végül csak beesett a cockpitbe.”

Arra a kérdésre, hogy a szárnyelem hogyan jutott keresztül a fejvédő glórián, Gasly így felelt: „Berepült alatta. Meg fogom nézni. Elég ijesztő volt.”

„A sebességnek is hatása volt a becsapódásra. A 2-es kanyarból jöttem ki, szóval nem volt akkora a tempó. A becsapódás szerencsére talán nem volt olyan nagy, mintha 300 km/h-s sebességnél történt volna.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!