Karrierje legjobb rajthelyéről indul Gasly - F1VILÁG.HU

Karrierje legjobb rajthelyéről indul Gasly

HIRDETÉS
Tegnap a második szabadedzésen még autót tört, szombaton azonban nem engedett becsúszni egy hibát sem és a 4. helyet megszerezve eddigi legjobb rajthelyéről várhatja a folytatást a Red Bull pilótája, Pierre Gasly.
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 26: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 26, 2019 in Hockenheim, Germany. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-212MN8PE12111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A Brit Nagydíjon nyújtott meggyőző formáját követően, magabiztosan érkezett Hockenheimbe a francia pilóta, azonban tegnap egy apró megcsúszás révén lebontotta az autóját.

Ez azonban nem rombolta le Gasly mentális egyensúlyát, és stabilan jutott be a legjobbak közé, ahol kihasználta a Ferrari hibáját. Majdnem Valtteri Bottast is megelőzte legutolsó körével (amit végül pályaelhagyás miatt elvettek utólag a verseny bírák), de ez a negyedik rajthely is az eddigi legjobbja.

Ez egy jó kvalifikáció volt, sikerült megfelelő köröket futnom, így elégedett vagyok a negyedik pozícióval. A szerelőim késő estig fent voltak, hogy helyrehozzák az autómat. Sose jó látni, hogy a te hibád miatt kell túlórázniuk, szóval ez a mai nagyszerű eredmény egyfajta törlesztés feléjük. Vannak még területek, ahol fejlődnünk kell, illetve amiket nekem jobban kell csinálnom, de boldog vagyok. Az időjárás a holnapi versennyel kapcsolatban kifürkészhetetlen, de én Észak-Franciaországból származom, ahol sokat esik az eső, hozzá vagyok szokva a nedves körülményekhez, tehát ha esni fog, ki fogom használni” – mondta az időmérő után.

Csapattársa, Max Verstappen az első sorból, míg a francia a második sorból várhatja a holnapi Német Nagydíjat. Érdekesség, hogy Honda-motoros autók ennyire elölről legutóbb a 2006-os San Marinó-i versenyen indulhattak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!