Karrierje legjobb rajthelyéről indul Gasly - F1VILÁG.HU

Karrierje legjobb rajthelyéről indul Gasly

Tegnap a második szabadedzésen még autót tört, szombaton azonban nem engedett becsúszni egy hibát sem és a 4. helyet megszerezve eddigi legjobb rajthelyéről várhatja a folytatást a Red Bull pilótája, Pierre Gasly.

A Brit Nagydíjon nyújtott meggyőző formáját követően, magabiztosan érkezett Hockenheimbe a francia pilóta, azonban tegnap egy apró megcsúszás révén lebontotta az autóját.

Ez azonban nem rombolta le Gasly mentális egyensúlyát, és stabilan jutott be a legjobbak közé, ahol kihasználta a Ferrari hibáját. Majdnem Valtteri Bottast is megelőzte legutolsó körével (amit végül pályaelhagyás miatt elvettek utólag a verseny bírák), de ez a negyedik rajthely is az eddigi legjobbja.

Ez egy jó kvalifikáció volt, sikerült megfelelő köröket futnom, így elégedett vagyok a negyedik pozícióval. A szerelőim késő estig fent voltak, hogy helyrehozzák az autómat. Sose jó látni, hogy a te hibád miatt kell túlórázniuk, szóval ez a mai nagyszerű eredmény egyfajta törlesztés feléjük. Vannak még területek, ahol fejlődnünk kell, illetve amiket nekem jobban kell csinálnom, de boldog vagyok. Az időjárás a holnapi versennyel kapcsolatban kifürkészhetetlen, de én Észak-Franciaországból származom, ahol sokat esik az eső, hozzá vagyok szokva a nedves körülményekhez, tehát ha esni fog, ki fogom használni” – mondta az időmérő után.

Csapattársa, Max Verstappen az első sorból, míg a francia a második sorból várhatja a holnapi Német Nagydíjat. Érdekesség, hogy Honda-motoros autók ennyire elölről legutóbb a 2006-os San Marinó-i versenyen indulhattak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!