Két időmérő lehet a sprintfutamos F1-es hétvégéken - F1VILÁG.HU

Két időmérő lehet a sprintfutamos F1-es hétvégéken

HIRDETÉS
A legfrissebb hírek szerint megreformálhatják a sprintfutamos hétvégéket a Forma-1-ben, a módosított formátummal pedig akár már az egy hónap múlva esedékes Azeri Nagydíjon találkozhatunk.
action, Aramco, live, Albert Park Circuit, GP2303a, F1, GP, Australia
Lance Stroll, Aston Martin AMR23, leads Sergio Perez, Red Bull Racing RB19

A sprintfutamos formátum még 2021-ben debütált az F1-ben, és míg az első két évben csak három-három helyszínen tartottak ilyen hétvégéket, idén már hat nagydíjat is eszerint bonyolítanak majd le. A háttérben viszont folyamatosak az egyeztetések azzal kapcsolatban, hogy miképp lehetne finomítani a formátumon, miután annak egyes pontjaival továbbra sem elégedettek a csapatok.

A jelenlegi szabályok szerint a vasárnapi verseny rajtsorrendjéről a szombati sprintfutam végeredménye dönt, ezen azonban szeretnének módosítani a jövőben, a legkézenfekvőbb pedig az lenne, ha külön időmérője lenne a szombati sprintnek, illetve a másnapi főfutamnak.

Idén először az Azeri Nagydíjat rendezik meg a sprintfutamos formátum szerint, a módosított program pedig akár már itt bemutatkozhat. A hétvége a tervek szerint továbbra is egy egyórás edzéssel kezdődne pénteken, ahol a csapatok beállíthatnák autóikat, illetve kipróbálhatnák fejlesztéseiket. Ezt követően pedig jönne a szokásos időmérő a megszokott formátumban, ez azonban nem a másnapi sprint, hanem a vasárnapi verseny rajtsorrendjéről döntene.

Tartanának aztán egy második időmérőt is szombat délelőtt, ami viszont a délutáni sprintfutam rajtfelállását határozná meg. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a kvalifikáció pontosan milyen formátum szerint zajlana, a Pirelli ugyanis nem szeretne 12 garnitúránál több gumit biztosítani a versenyzőknek

„A gumik már úton vannak Bakuba” – mondta ezzel kapcsolatban Mario Isola az Auto Motor und Sport című lapnak.

Éppen ezért tovább folynak az egyeztetések arról, hogy miképp lehetne megoldani a problémát, az egyik javaslat pedig az, hogy ezen a második időmérőn minden pilóta csak egyszer próbálkozhatna. De felmerült, hogy a versenyzők kizárólag csak közepes és kemény keverékű gumikat, vagy használt lágyakat használhatnának.

Ahhoz persze, hogy módosítsanak a formátumon, egyhangú megállapodásra van szükség a csapatok részéről, ez azonban a hírek szerint nem okoz majd problémát. A szabályok beiktatása viszont nehézkes lehet, hiszen számos területet érintene a módosítás, a gumiszettek számától kezdve a parc ferme szabályain át a motorokig és váltókig. Ha minden a tervek szerint megy, két hét múlva a csapatok már szavazhatnak is a kérdésben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!