Kezdődik az F1-es tesztelés, íme a fontos tudnivalók! - F1VILÁG.HU

Kezdődik az F1-es tesztelés, íme a fontos tudnivalók!

HIRDETÉS
Ezen a héten tartják előszezoni tesztelésüket a Forma-1 csapatai, az elmúlt idénnyel ellentétben viszont ezúttal csupán három napot tölthetnek el gyakorlással a 2023-as világbajnokság kezdete előtt.
Lando Norris, McLaren

A tesztet a szezonnyitó verseny helyszínén, Bahreinben rendezik február 23-25. között, tehát csütörtöktől szombatig, a száguldó cirkusz 10 csapatának versenyzői pedig itt ismerkedhetnek meg igazán vadonatúj munkaeszközeikkel.

Mostanra valamennyi Forma-1-es istálló megtartotta új versenyautójának bejáratását, ahol az alapvető rendszerellenőrzéseket végezhették el – természetesen a szabályok adta szigorú keretek között, hiszen a filmforgatási napokon legfeljebb 100 km-t tehetnek meg, és kötelezően a Pirelli demóabroncsait kell használniuk.

Azt a hét eleje óta már tudjuk, hogy a mostani mezőnyből egyvalaki biztosan nem ülhet autóba ezen a héten, az Aston Martin pilótája, Lance Stroll ugyanis kerékpározás közben balesetet szenvedett, így helyette az istálló tartalékosa, Felipe Drugovich köröz majd.

A csapatok jellemzően másfél napot adnak mindkét pilótájuknak, ami különösen nagy kihívást jelent, és óriási a nyomás az istállókon azzal kapcsolatban, hogy megbízhatóan működjenek versenyautóik.

Maga a tesztelés mindhárom napon magyar idő szerint 8 órakor kezdődik majd Bahreinben, a délelőtti menet pedig 12 óra 15 percig tart, amit egy egyórás ebédszünet követ. A tesztnap aztán 13 óra 15 perckor folytatódik majd, egészen 17 óra 30 percig. Mindez azt jelenti, hogy minden nap 8 óra 30 percet tölthetnek el a pályán a csapatok – ami természetesen a piros zászlós megszakítások miatt jellemzően kevesebb lesz.

Az F1Világon természetesen folyamatosan beszámolunk majd a bahreini teszt eseményeiről hírek, fotók, videók és élő szöveges tudósítás formájában – érdemes lesz tehát velünk tartani!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!